Noticias Castellón
viernes, 07 de octubre del 2022 | Última actualización: 00:01

La Corporació de Benicàssim supervisa els accessos al recinte de festivals

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 53 segundos

Noticias Relacionadas

Per a l'Ajuntament és prioritari millorar l'accés al recinte per a facilitar i garantir la mobilitat dels assistents

La corporació municipal de Benicàssim ha mantingut una reunió per a analitzar els accessos al recinte de festivals. Després de la celebració de Mar de Sons i el Festival Internacional de Benicàssim (FIB) durant el mes de juliol, l'Ajuntament ha acollit una reunió en matèria de mobilitat i a la qual han assistit membres dels grups polítics amb representació municipal encapçalats per l'alcaldessa, Susana Marqués, qui ha comentat que “en aquest moment és prioritari millorar l'accés al recinte per a facilitar i garantir la mobilitat dels assistents, per això, novament sol•licitarem al Ministeri de Foment que recupere l'estudi que permeta un accés directe des de l'AP-7 a l'entorn del recinte, que ja compta amb una mica més de 64.000 m² de zona d'estacionament que posem a la disposició dels assistents als festivals que se celebren en el recinte”. L'objectiu del consistori és que aquestes places estiguen disponibles durant tot l'any, sumant així una important bossa d'aparcament en l'accés sud al nucli urbà.

Les millores en els accessos al recinte formen part de les actuacions plantejades per part de l'Ajuntament de Benicàssim una vegada els terrenys on se situa el recinte han passat a ser de titularitat municipal. “Ara ja estem en disposició d'invertir en infraestructures fixes i accions que permeten la celebració d'esdeveniments durant tot l'any. En aquest sentit, hem preparat una modificació del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) que amplia els camins d'accés al recinte des de la Carretera del Desert i des de la N-340”.

I dins de la col•laboració entre administracions destacar que el recinte de festivals tindrà tancament perimetral per a reforçar la seguretat gràcies a una actuació, amb un cost previst de 282.000 euros, que serà sufragada per l'Ajuntament de Benicàssim i la Diputació Provincial de Castelló a través d'un conveni.

L'objectiu de l'Ajuntament de Benicàssim “és convertir el recinte de festivals en un espai pioner en sostenibilitat econòmica, social i mediambiental i que puga albergar activitat durant tot l'any”, ha conclòs Susana Marqués.