lunes, 19 de abril, 2021  |  
Karen Valls rep el premi de la Càtedra BP que otorga l’UJI per seu treball sobre l’economia circular Karen Valls rep el premi de la Càtedra BP que otorga l’UJI per seu treball sobre l’economia circular

- 4 marzo, 2021 -

Com a premiada participarà en un seminari organitzat per la Càtedra que estarà dirigit a alumnes d'estudis d'enginyeries de l'UJI Karen Valls rep el premi de la Càtedra BP que otorga l’UJI per seu treball sobre l’economia circular

Com a premiada participarà en un seminari organitzat per la Càtedra que estarà dirigit a alumnes d’estudis d’enginyeries de l’UJI

Castellón Información

La Càtedra BP de Medi Ambient Industrial ha concedit el premi a millor treball final de grau/màster en l’àmbit de les tecnologies del medi ambient a l’estudiant de l’UJI Karen Valls Val, pel seu excel·lent treball sobre el càlcul de petjada de carboni per al sector industrial.

Durant el lliurament del diploma que acredita la consecució d’aquest premi, els codirectors de la càtedra M. José Orts, Ana Gozalbo i Eliseo Monfort, han destacat la qualitat dels més de 20 treballs presentats a aquesta primera edició del premi de la Càtedra BP, emmarcada dins de la convocatòria conjunta realitzada per l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals de l’UJI.

El treball premiat, amb el títol «Anàlisi i selecció d’eines de càlcul de petjada de carboni/ambiental per al sector industrial», fa una anàlisi detallada de diferents metodologies i eines existents per al càlcul de petjada de carboni sobre la base de la seua aplicació en l’àmbit industrial. A més, inclou l’aplicació d’algunes d’aquestes eines a casos pràctics en les fases de càlcul, reducció i compensació de la petjada ambiental, de manera que es puga aconseguir l’objectiu d’emissions zero.

Com una de les principals conclusions del treball, l’autora assenyala que existeixen grans diferències entre les eines disponibles, tant en els factors d’emissió utilitzats com en el nombre de fonts d’emissió que es consideren, la qual cosa proporciona resultats molt diferents. «Es necessita una metodologia i eina de càlcul de la petjada de carboni unificada i estandarditzada per a obtindre resultats reals i comparables entre organitzacions», afig respecte a línies de treball futures.

Actualment, Karen Valls desenvolupa a la Universitat Jaume I la seua tesi doctoral dins de l’àmbit de l’economia circular, on la petjada de carboni és un dels principals indicadors. A més, amb motiu del premi, participarà com a ponent en un seminari organitzat per la Càtedra BP que estarà dirigit a alumnes d’estudis d’enginyeries de l’UJI, però obert a tota la comunitat universitària i al públic en general, i que està previst inicialment per al mes de maig.

Sobre la Càtedra BP de Medi Ambient Industrial

La Càtedra sorgeix per l’interès de bp Oil España i la Universitat Jaume I per proporcionar mecanismes per a facilitar la investigació i la divulgació en l’àmbit del medi ambient industrial, així com també acostar el món de l’ensenyament a la realitat de la indústria.

Més informació: www.catedrabpmedioambiente.uji.es

Whatsapp Telegram