Noticias Castellón
jueves, 28 de marzo de 2024 | Última actualización: 12:56

Sis investigadors de l'UJI obtenen el premi Fundació Banc Sabadell

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 34 segundos

Noticias Relacionadas

El programa 'Estudia i investiga' ofereix a l'estudiantat excel·lent l'oportunitat d'obtenir una formació complementària treballant dins d'un grup de recerca

Castellón Información

La Universitat Jaume I ha lliurat avui els premis a les millors pràctiques del programa Estudia i Investiga que finança la Fundació Banc Sabadell. L'acte ha estat presidit per la vicerectora d'Estudiantat i Compromís Social, Inmaculada Rodríguez Moya; la vicerectora d'Estudis i Docència, Isabel García, i el director regional València Nord-Castelló de la Fundació Banc Sabadell, Cristóbal Peña.

En aquesta edició s'han atorgat premis a sis treballs de les diferents facultats i de l'escola presentats per l'alumnat en un pòster. Per primera vegada també s'ha premiat al grup d'investigació que acull l'alumne amb una aportació econòmica per a suport a la investigació.

Els estudiants premiats de la Facultat de Ciències de la Salut han sigut dos alumnes del Grau en Infermeria: Rania Achouak Hafsi, per la investigació 'Variación de parámetros hematológicos tras una maratón', que ha recollit el premi amb la seua tutora Maria Desamparados Bernat, del Grup d'Investigació Cures i Salut; i Teresa Balaguer Pallarés, per la investigació 'Procés d'avaluació d'un qüestionari per avaluar l'adquisició de competències en els alumnes del Grau d'Infermeria', tutoritzada per Àgueda Cervera Gasch, del Grup d'Investigació d'Infermeria.

Premis_Banc_Sabadell_DLL30Per l'Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals ha obtingut el premi Miguel Matey Sanz, alumne del Grau en Enginyeria Informàtica, per la investigació 'Sistema interactivo para la búsqueda de libros y guiado de usuarios en entornos bibliotecarios mediante una aplicación móvil'. L'ha acompanyat a recollir el premi el seu tutor Joaquín Huerta Guijarro, del Grup d'Investigació Geospatial Technologies Research Group-Geotec.

I de la Facultat de Ciències Humanes i Socials, han resultat premiats tres alumnes: Lydia Miralles Teno, del Grau en Traducció i Interpretació, per la investigació 'Investigar només amb provetes?. Estudi de la interacció text-imatge i anàlisi d'audiodescripcions', realitzada en el Grup de Recerca Traducció i Comunicació en els Mitjans Audiovisuals-TRAMA; Vera Ramos Romero, del Grau en Estudis Anglesos, pel treball 'La competencia pragmática: un enfoque para la enseñanza de las peticiones del inglés en un contexto ILE', que ha recollit el guardó amb Alicia Martínez Flors, del Grup d'Investigació Lingüística aplicada a la ensenyança de la llengua anglesa-LAELA; i Joan Milián Yeste, del Grau en Comunicació Audiovisual, per la investigació 'La difusión de discursos pseudocientíficos en la radio pública española', treball que ha realitzat baix la tutoria de Francisco José López Cantos, del Grup d'Investigació Comunicació i Cultura Científica-Com-Ciencia.

Per a finalitzar l'acte, la vicerectora d'Estudiantat i Compromís Social ha felicitat als premiats i ha explicat que "el foment de la vocació científica entre l'estudiantat és una tasca fonamental de la Universitat. La ciència s'ha convertit en la principal norma de debò de les societats contemporànies i ha convertit així al científic o científica en un professional imprescindible per a les societats actuals, si és que ha sigut prescindible en alguna etapa de la història. Per açò, el foment de la recerca i la promoció de les vocacions científiques constitueixen eixos estratègics del programa de govern de la Universitat Jaume I. Est és el compromís que han de mantenir i incrementar les institucions. Però també està el vostre, el de les i els premiats: el compromís de retornar-li a la societat, mitjançant el vostre pensament i el vostre treball responsables, allò que la societat ha fet per vosaltres mitjançant les seues institucions i persones".

El programa 'Estudia i investiga' de la universitat pública de Castelló, ofereix a l'estudiantat excel·lent l'oportunitat d'obtenir una formació complementària treballant dins d'un grup de recerca consolidat des del primer curs. L'estudiantat compta amb la supervisió de professorat tutor que inicia a l'alumnat en tasques de recerca bàsica al principi i més concretes i especialitzades en els últims cursos. A través d'aquesta experiència es potencia el talent desenvolupant competències pròpies de la recerca i moltes altres relacionades amb la creativitat, la motivació i la innovació.