Noticias Castellón
jueves, 30 de junio del 2022 | Última actualización: 17:43

Els grups municipals de Vila-real assisteixen a la reunió amb Reciplasa per a abordar la gestió dels fems

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 45 segundos

Noticias Relacionadas

Benlloch manifesta que les decisions que s’estan adoptant en l’ens ara i els plans de futur de l’empresa de la qual forma part Vila-real afectaran diferents corporacions, a 10 i 20 anys vista

S’ha abordat l’increment dels costos derivat del rebliment de l’abocador d’Onda i l’enviament dels fems en camions a plantes d’altres comunitats, un encariment progressiu que supera els 600.000 euros

Castellón Información

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha convocat hui a la Junta de Portaveus municipal a una reunió informativa telemàtica amb l’empresa pública Reciplasa, de la qual forma part l’Ajuntament, per a abordar la problemàtica dels fems, el seu tractament i eliminació, que en els últims anys ha suposat un sobrecost per a Vila-real de més de 600.000 euros. La reunió, que s’emmarca en les sessions informatives que Reciplasa impartirà en diferents municipis, ha comptat també amb la participació del president de l’entitat, Ignasi Garcia.

“La gestió dels fems és una qüestió d’enorme impacte ambiental i econòmic, que ha d’abordar-se amb solucions a llarg termini. Les decisions que s’estan adoptant en Reciplasa en aquests moments i els plans de futur de l’empresa de la qual forma part Vila-real afectaran diferents corporacions, a 10 i 20 anys vista. Per això, és particularment important que tots els grups municipals, de diferent signe polític, puguen estar informats de la situació, amb la màxima transparència”, explica Benlloch. “És necessari que tots ens corresponsabilitzem en la gestió dels fems i les decisions que, per a garantir el correcte tractament i el menor impacte ambiental i econòmic, s’estan adoptant ara però tindran clares repercussions en el futur”, agrega l’alcalde. 

En la reunió, Reciplasa ha informat els grups dels projectes de futur de l’entitat i l’evolució del tractament de residus sòlids urbans en la planta de la societat, així com de l’increment dels costos derivat del rebliment de l’abocador d’Onda i l’enviament dels fems en camions a plantes d’altres comunitats. Aquesta circumstància, a l’espera de poder ampliar l’abocador d’Onda, ha suposat un encariment progressiu dels costos que supera els 600.000 euros.