Noticias Castellón
miércoles, 08 de febrero del 2023 | Última actualización: 21:45

Gómez afirma sobre Compromís que “per Vila-real fan ben poc i només actuen pels interessos del seu partit”

Tiempo de Lectura: 4 minutos, 14 segundos

Noticias Relacionadas

La secretària general del PSPV-PSOE lamenta la "desorientació, radicalitat i absolut desconeixement de l'Ajuntament per part de Compromís per Compromís”

"Volem entendre que el desconeixement total de com un funciona un Ajuntament, per l'absoluta falta d'experiència en la gestió del nou Compromís per Compromís, la desesperació per fer-se notar, la necessitat de fer soroll (a vegades fins i tot contra la convivència a la nostra ciutat) per la seua absoluta falta de projecte, l'obsessió per destruir a l'alcalde coste el que coste, els porta a criticar coses que freguen el ridícul", valora Gómez, en referència a les crítiques de Compromís per la sol·licitud d'un informe per a reivindicar el soterrament de les vies del tren al seu pas per Vila-real. Sobre aquest tema, la secretària general dels socialistes ha lamentat “l’absolut desconeixement de les competències de cada Administració, per no parlar de la contradicció permanent entre el que critiquen i el que fan després quan formen part del govern"

"Resulta preocupant l'absolut desconeixement del que suposa un soterrament de vies, en el qual són competents tant l'Ajuntament de Vila-real, que per descomptat té molt a dir, com Adif i Renfe, però també Carreteres de la Generalitat i de l'Estat, alguna cosa que a la senyora Fajardo ni se li passa pel cap", argumenta Gómez. "Si se soterra, mentre duren els treballs el tren haurà de passar per una via provisional, que afectarà al final de Vila-real i sobre el qual l'Ajuntament té molt a dir. Quan estiga soterrada, Adif i Renfe tenen competències en l'accés a les seues vies i trens, però l'Ajuntament ha de reordenar urbanísticament l'entorn, els usos, accessos, part de l'actual estació que és propietat municipal... amb la qual cosa també té molt a dir. Afecta a la futura estació logística de la ceràmica, amb importants competències municipals. En definitiva, l'alcalde Benlloch ha encarregat un estudi que abasta tot, per a poder defensar els interessos de la ciutat amb rigor", subratlla. "Però és que a més", incideix, "els propis tècnics municipals han demandant el suport d'un informe extern i la nostra experiència en la gestió d'aquests últims anys, en les pitjors circumstàncies de la història recent, havent de fer front a la crisi de la COVID, l'impacte de la guerra russa contra Ucraïna i la crisi del deute i els empastres del PP, és que cal treballar amb lleialtat, fent els deures amb rigor des de cada Administració, però cadascú defensar els nostres interessos, amb independència del color polític, perquè Vila-real, per a nosaltres, és primer que res. I així ho hem demostrat moltes vegades", diu. 

D'altra banda, Gómez ha recordat a Compromís per Compromís que l'ús d'informes externs d'especialistes per a fer costat als tècnics municipals, "és absolutament normal i positiu en el món complex en el qual vivim; és la millor inversió". "Ho fan els càrrecs de Compromís allà on governen, ho han fet també ací quan eren Compromís per Vila-real i volien treballar per la nostra ciutat, quan hem governat junts, i ho ha fet el seu alcalde a València, Joan Ribó, amb projectes com el canal d'accés ferroviari i soterrament de les vies que costarà 443,3 milions dels quals l'Ajuntament de València, amb un alcalde de Compromís, aportarà 133 milions d'euros. Si no té competències, per què aporta 133 milions?", argumenta la líder dels socialistes. 

"El problema del nou Compromís per Compromís de Vila-real és que no té projecte per a Vila-real, tan sols fer soroll i intentar desgastar a l'alcalde i al govern del PSPV-PSOE i Unides Podem, teledirigits des de València, com vam poder comprovar l'altre dia amb la manipulació i les mentides sobre la subvenció del Gran Casino, i des de Madrid, movent els fils el rei del circ i la falta de serietat política, Carles Mulet", lamenta Gómez. La secretària general del PSPV-PSOE, no obstant això, agrega: "Continuarem treballant, posant per davant els interessos de Vila-real. Com diu el nostre lema de precampanya: Sempre endavant. Vila-real, primer. Treballant perquè aquesta ciutat continue avançant, treballant junts i juntes perquè no la tornen a parar, afonar o arruïnar. Ells i elles, al circ, a l'enfrontament, la crítica permanent sense proposta alguna coherent, a complir amb les ordres del seu partit des de València o Madrid. Nosaltres, a treballar amb diàleg, humilitat, rigor, proximitat i, com diu el nostre alcalde, el nostre primer partit és Vila-real, perquè són els nostres veïns i veïnes els qui ens han votat i ens paguen el sou. Ells, els i les vila-realenses, seran en quatre mesos els qui decidiran, espere que analitzant molt bé aquestes coses, qui està o no preparat per a assumir la responsabilitat de gestionar aquesta extraordinària ciutat", conclou.