Noticias Castellón
domingo, 05 de febrero del 2023 | Última actualización: 20:42

Benlloch anuncia en la Tertúlia de Ximo Tirado que tornarà a encapçalar la candidatura del PSPV en Vila-real

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 46 segundos

Noticias Relacionadas

S'ha celebrat al Sindicat de Recs i ha comptat també amb el president José Martí, la delegada de la Generalitat, Eva Redondo, el diputat Ignasi Garcia i el conseller Rafael Climent

José Benlloch ha anunciat hui, a la  Tertúlia de Ximo Tirado durant les festes de Sant Pasqual, que tornará a encapçalar la candidatura del PSPV-PSOE en  les eleccions municipals de 2022 a Vila-real. Aquesta edició especial ha comptat amb la participació de l'alcalde de Vila-real, José Benlloch; el president de la Diputació, José Martí; Ignasi Garcia, diputat  provincial i regidor de l’Ajuntament de Castelló i president de Reciplasa; i altres representants de l'ajuntament i grups polítics. La jornada continuarà demà amb una altra sessió de 12.00 a 14.00 hores amb nous convidats.

Laura Torlà/ Castellón Información

La Tertúlia de Ximo Tirado segueix en peu durant les festes de Sant Pasqual de Vila-real. Es pot seguir en ‘streaming’ en directe a través de la web del periòdic i també en les xarxes socials del mitjà.

La jornada de hui ha obert esta edició de tertúlia a Vila-real amb convidants com l’alcalde de la ciutat, José Benlloch, el president de la Diputació de Castelló, José Martí i representants de diferents grups polítics locals.

La seu ha sigut el Saló d’actes de la Comunitat de Regants de Vila-real, un espai completamente renovat i reformat, que es va inaugurar fa tan sols un mes.

La tertúlia ha començat amb president de la Diputació, Pepe Martí, que ha debatut al costat d'Eva Redondo, directora territorial de Presidència de la Generalitat Valenciana a Castelló de la Generalitat i Emili Olbiol, director territorial de la Conselleria d'obres públiques de Castelló i Pasqual Broch, president de la Comunitat de Regants. Un dels principals temes que s'ha tractat ha sigut la problemàtica de la despoblació als pobles de l'interior de la província. “És un tema molt present, la idea és treballar, parar-ho i si és possible reactivar”, comenta Martí. El president de la diputació també ha destacat que “l'important sobretot el canvi de mentalitat, hem d'aconseguir que viure en aqueixos llocs siga un luxe, que de per si mateix mateix de qualitat de vida”.

Benlloch tornarà a ser candidat a l'Alcaldia de Vila-real

Per part seua, l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha anunciat en la tertúlia de hui que ha decidit presentar-se a la reelecció per a l'any vinent. “Dels quatre anys de legislatura, pràcticament tres han sigut un parèntesi, ja que ens hem bolcat a superar la pandèmia”, comenta Benlloch. “Tant de bo la gent torne a confiar en nosaltres i ens de aqueixa majoria absoluta, que ens ha garantit l'estabilitat política per a tirar cap avant projectes”, afig l'alcalde.

Entre altres representacions de l'Ajuntament de Vila-real, han participat també en la tertúlia el regidor d'Hisenda, Xus Madrigal, i Noelia Samblás, regidora de tradicions i normalització lingüística. Samblás ha recalcat que “el valencià el mantenim viu, des de l'ajuntament han fet un paper excepcional en tots els àmbits, fins i tot en les festes”.

Entre els grups polítics que han passat per la taula de tertúlia ha estat Irene Herrero en representació de Vox, en el grup de Ciutadans, l'alcaldessa d'Oropesa del Mar, Araceli Molla i la concejal de Benicàssim i diputada provincial Cristina Fernández junt amb el concejal de Vila-real i diputat provincial, Domingo Vicent.

Per part del grup de Compromís ha estat present Maria Fajardo, Santi Ortells i el conseller d'Economia Rafael Climent junt a Ignasi García, regidor de l’Àrea de Gestió de Residus i Reciclatje, Atenció Ciutadana, Transparència i Bon Govern de l’Ajuntament de Castelló i president de Reciplasa. “L'economia ha de ser sostenible, que s'innove en noves fonts d'energia, ací la Conselleria aquesta demostrant que estem avançant”, ha comentat Ignasi sobre la sostenibilitat.

La reina, Maria Carmona, al costat de la seua cort d'honor i el president de la Junta de Festes, Toni Carmona també han aparegut a la tertúlia. Tant la reina com les dames s'han mostrat molt contentes respecte a com estan anant aquestes festes de Sant Pasqual. La majoria d'elles concorda que l'acte de l'Ofrena i la processó d'ahir al patró han sigut els actes més emotius i destacables.

 width=