viernes, 21 de enero, 2022  |  
La Generalitat tanca l’oci nocturn i redueix l’horari de l’hostaleria a la mitjanit d’aquest dissabte La Generalitat tanca l’oci nocturn i redueix l’horari de l’hostaleria a la mitjanit d’aquest dissabte

- 8 julio, 2021 -

El president, Ximo Puig, demana al TSJ la limitació de la mobilitat nocturna d'1 a 6 de la matinada La Generalitat tanca l’oci nocturn i redueix l’horari de l’hostaleria a la mitjanit d’aquest dissabte

El president, Ximo Puig, demana al TSJ la limitació de la mobilitat nocturna d’1 a 6 de la matinada

A.K.Herrando/ Castellón Información

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, tanca l’oci nocturn i limita l’horari de l’hostaleria a les 00:00 hores per finalitzar el servei i 00:30 hores per tancar. Com a compensació, activaran 4,8 milions d’euros per ajudes a l’oci nocturn. A més, llançaran una campanya informativa per promoure la ventilació en l’hostaleria, el que resulta “necessari” per a evitar l’agreujament dels contagis. També limiten l’aforament dels espectacles exteriors a 3.000 assistents i en interior a 2.000. Aquest paquet de mesures entren en vigor a la mitjanit de divendres a dissabte i estaran vigents fins el 25 de juliol.

La Generalitat vol arribar fins al límit en la pandèmia. Ara mateix, “no ser contundents seria irresponsable“. Per aquesta raó, la Generalitat demanarà demà una resolució al TSJ per limitar la mobilitat nocturna entre la 1 i 6 de la matinada per a municipis en risc epidèmic, per incidència i positivitat (ara mateix seria al voltant de 40 municipis). També es demanarà la limitació de reunions socials a 10 persones tant en àmbit privat com públic.

Compliment de les mesures

“Allò que té efecte no són les mesures sinó el compliment de les mateixes” ha assegurat Ximo Puig en la compareixença. És per això que sol·licitaran demà la “màxima vigilància” en el control de les mesures i més protecció per reforçar el sistema sanitari amb 450 rastrejadors més, 50 rastrejadors de l’Exèrcit, 7.300 nous contractes sanitaris del Pla d’estiu i 6.053 contractes Covid renovats.

Així mateix, el Consell demanara major vigilància als cossos de seguretat. L’objectiu és que “ningú puga fer botellons al carrer i qui ho faça que l’isca molt car perquè ens estem jugant la salut de tots”. També vol considerar el botelló com a “falta greu” i reduir l’horari de venda d’alcohol a les 20 hores.

Vacunació

La pandèmia ha estat condicionada per tres factors com són la variant Delta que està sent molt més contagiosa, la multiplicació per sis de la incidència en un mes i l’explosió dels contagis entre els joves en la franja de 19 a 29 anys. Per tal de revertir aquesta situació, el president de la Generalitat ha assegurat que el gran actiu és la vacunació, en la que estem arribant a la fase final i anem a accelerar tot el possible el procés per frenar el virus.

Aquesta setmana s’està vacunant al grup d’entre 30 a 39 anys, la primera setmana d’agost serà el torn dels joves de 20 a 29 anys i la primera setmana de setembre als menors de 19 anys. L’objectiu de Sanitat és arribar a setembre amb el 70% de la població valenciana vacunada.

Missatge per als jóvens

Puig assegura que els joves han estat “un actiu fonamental en la superació de la pandèmia”, per la qual cosa resulta essencial “canviar el xip” perquè no es pot distorsionar la imatge positiva que tenen. També ha manat un missatge als pares i mares que tenen la “responsabilitat de protegir als seus fills i famílies”.

Whatsapp Telegram