martes, 24 de mayo, 2022  |  
‘Mediterrània Consort’ tanca l’edició del Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola ‘Mediterrània Consort’ tanca l’edició del Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola

- 11 agosto, 2020 -

L'esdeveniment està organitzat per l'Institut Valencià de Cultura, així com la Diputació de Castelló i l'ajuntament de'aquesta localitat ‘Mediterrània Consort’ tanca l’edició del Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola

L’esdeveniment està organitzat per l’Institut Valencià de Cultura, així com la Diputació de Castelló i l’ajuntament de’aquesta localitat

Castellón Información

El Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola conclou el 12 d’agost a les 22.30 hores amb el concert de Mediterrània Consort sota la direcció del flautista David Antich, que interpretarà els concerts per a flauta dolça i viola de gamba de Telemann al pati d’armes del castell del Papa Luna.

Mediterrània Consort és una agrupació fundada pel flautista David Antich en 2015, especialitzada en la música anterior al segle XVIII i formada fonamentalment per músics reconeguts per la seua tasca de divulgació, interpretació i docència dins dels àmbits de la música antiga i barroca a l’Estat espanyol i l’estranger.

El programa ‘Flauto concertato’ explora una part important de l’obra orquestral de l’autor alemany Georg Phillip Telemann per a flauta de bec amb tres obres exigents i de gran representativitat: la ‘Suite en la menor’, el ‘Concert en do major’ i el ‘Concert per a viola de gamba i flauta de bec’.

La XXV edició del Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola, que se celebra del 3 al 12 d’agost amb un total de tretze concerts, està organitzat per l’Institut Valencià de Cultura, amb la Diputació de Castelló i l’Ajuntament de Peníscola.

A causa de les condicions de mobilitat dels artistes internacionals per la pandèmia de la Covid-19, s’ha adaptat la programació reforçant-la amb gran presència d’actuacions d’agrupacions valencianes de gran nivell gràcies al pla ‘reaCtivem’, també amb més actuacions familiars. D’aquesta manera, el festival comptarà amb veus valencianes destacades, com Èlia Casanova, Premi Carles Santos de la Música Valenciana al millor disc de recuperació del patrimoni musical, o Mara Aranda en un espectacle familiar.

Pel que fa a la localització, quatre dels concerts se celebren al Palau de Congressos de Peníscola, dels quals tres seran per a públic familiar i entrada lliure. Els altres tenen lloc a l’emplaçament habitual del festival, el castell del Papa Luna.

Cal destacar que la celebració dels 25 anys de festival s’ajorna per les condicions sanitàries fins a l’edició de 2021. D’altra banda, el disseny del cartell d’aquesta edició és de l’estudi castellonenc Juárez Casanova.

Entrades

El preu de les entrades als concerts és de 12 euros. Hi ha un abonament per als deu concerts al preu de 100 euros i per a cinc concerts per 50 euros.

La venda anticipada està disponible en (consultar aquí) i a partir de l’1 d’agost hi haurà venda al Palau de Congressos de Peníscola de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores, i venda al castell tots els dies de concert de 21 a 22.30 hores.

Les representacions disposaran de totes les mesures de seguretat, higiene i distanciament que exigeix la crisi de la Covid-19, per la qual cosa s’han reduït els aforaments de tots els espais del festival.

Tota la informació del festival es pot consultar en consultar ací.

Whatsapp Telegram