Noticias Castellón
lunes, 05 de diciembre del 2022 | Última actualización: 22:01

Falomir (PSPV) diu que 21.000 castellonencs en situació de vulnerabilitat tenen garantides les seues necessitats bàsiques 

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 49 segundos

Noticias Relacionadas

El secretari general provincial qualifica aquesta prestació com "un dels principals guanys socials" de la legislatura, ja que posa el focus en la millora de la protecció i de la qualitats de vida dels menors amb pocs recursos

El PSPV-PSOE xifra en 7.002 les llars de la província de Castelló a les que arriba l'Ingrés Mínim Vital. Més en concret, són 21.000 les persones que perceben aquest suplement econòmic ideat perquè cap família quede desprotegida ni sense accés a l'habitatge ni l'alimentació. El secretari general provincial, Samuel Falomir, afirma que l'aprovació de l'IMV "és un dels principals guanys socials" de la legislatura que encapçala a Madrid el president Pedro Sánchez. Per a Falomir representa "un pas de gegant en la construcció d'un escut social fort i garant de l'Estat de Dret que vetlla per la protecció de les persones més vulnerables".

El líder socialista recorda que l'Ingrés Mínim Vital va ser concebut com un suport econòmic per a les famílies amb ingressos baixos perquè puguen eixir endavant. És d'especial importància assenyalar que del còmput global de persones beneficiades, el 43% corresponen a menors d'edat. "Per convicció i per responsabilitat impulsem sistemes de protecció que ajuden els i les castellonenques en situació de vulnerabilitat a cobrir les necessitats bàsiques i acabar amb la pobresa infantil i juvenil".

Davant els missatges crítics de la dreta, que la qualifiquen com a 'pagueta', Samuel Falomir defensa la seua existència "perquè serveix de matalàs econòmic per a moltes persones que han vist empitjorades les seues condicions econòmiques per la cruesa de la pandèmia i, ara, de la crisi de preus. Treballem per una Espanya d'oportunitats. En un estat on el 20 per cent de les llars passen per dificultats per a arribar a final de mes no podem quedar-nos de braços plegats". Apunta que un dels requisits per a obtindre'l és cercar faena.

Les ajudes, de caràcter indefinit mentre es prolongue la situació de vulnerabilitat econòmica, oscil·len entre els 400 i els 1.000 euros mensuals, una quantia que varia segons el nombre de persones a càrrec. "El complement d'ajuda a la infància reforça l'Ingrés Mínim Vital com la millor ferramenta per a lluitar contra la pobresa infantil i millorar la situació dels menors en llars vulnerables", afegeix.

Per al dirigent provincial, reduir la bretxa de desigualtat s'ha convertit "en un gran desafiament d'Estat" del qual, "per desgràcia", s'ha despenjat el Partit Popular, "que continua negant l'existència de la pobresa per a continuar premiant amb més poder els que més tenen", lamenta.

Un escut social que protegeix les families

El secretari general del PSPV provincialista reivindica les mesures dels governs socialistes de Pedro Sánchez i Ximo Puig per a protegir les butxaques de les classes mitjanes i baixes davant l'augment de preus "amb mesures contundents d'estalvi i més prestacions per a cobrir les necessitats bàsiques". En aquest sentit, Falomir posa el focus, a banda de la creació de l'Ingrés Mínim Vital, en la pujada del Salari Mínim Interprofessional (SMI) i les mesures per a reduir l'augment en el preu de la llum com a "instruments decisius per a combatre la pobresa i l'exclusió social amb el segell del PSOE".