Noticias Castellón
viernes, 02 de diciembre del 2022 | Última actualización: 16:44

Falomir assegura que "el Govern de Puig es el millor per garantir el benestar de les famílies de Castelló"

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 17 segundos

Noticias Relacionadas

"Els pressupostos de la Generalitat invertiran 177 milions d'euros en la província de Castelló", destaca el secretar general del PSPV a la província

El secretari general del PSPV-PSOE de Castelló, Samuel Falomir, afirma que el govern de Ximo Puig "és el millor aliat per a garantir la protecció i el benestar de les famílies i les empreses castellonenques". Els pressupostos de la Generalitat Valenciana per al 2023 demostren que "els socialistes apostem per uns serveis públics de qualitat i el progrés econòmic". Així ho ha expressat durant la reunió de la Comissió Executiva Provincial corresponent al mes de novembre.

D'aquesta manera, com explica Falomir, els pressupostos de la Generalitat invertiran 177 milions d'euros en la província de Castelló. Cal recordar que contemplen inversions quantificades en 35 milions d'euros per a la construcció i reforma d'equipaments de salut a les comarques castellonenques. D'altra banda, es destinaran més de 22 milions a infraestructures "tan rellevants" com el pont de connexió entre polígons de la Vall d'Uixó o l'adequació del passeig marítim per a vianants de Benicarló.

MEMÒRIA HISTÒRICA

Per un altre costat, l'executiva provincial va aprovar aquesta setmana una resolució "per a reiterar el compromís del nostre partit amb els milers de víctimes de la dictadura franquista i donar suport a la nova llei de Memòria Democràtica". Així, l'executiva provincial de Castelló ha reivindicat que "és un deure dels i les socialistes mostrar el nostre suport a les famílies d'aquells que van patir la repressió franquista i fer-los un reconeixement públic".

En aquesta resolució s'inclou una crida a la unitat de tots els i les demòcrates i es ressalta que el PSPV de Castelló impulsarà la coordinació institucional i la col·laboració amb les associacions memorialistes de la Província.

25 DE NOVEMBRE

A més, la direcció provincial també va aprovar una resolució per a commemorar el dia de l'eliminació de la violència contra les dones. "Aquest 25-N hem de dir ben alt que ja hi ha prou. Des que es tenen registres són 1165 les dones assassinades per les seues parelles o exparelles i 47 menors han sigut víctimes de la violència vicaria", va explicar la secretaria provincial d'Igualtat, Maria Victoria Garrido.

En aquesta línia, el PSPV de la província de Castelló ha programat una jornada tècnica contra la violència de gènere el pròxim 16 de novembre a les 18 hores al casino de la Caixa Rural de Borriana. Durant l'acte participaran persones que treballen diàriament amb víctimes de la violència masclista en diferents àmbits socials i institucionals per a mostrar la seua realitat i plantejar mesures per fer front a aquesta xacra social.