Noticias Castellón
viernes, 07 de octubre del 2022 | Última actualización: 00:11

Falomir celebra el rècord a l’alça de les transferències de l’Estat a la Comunitat: “redundarà en un major suport a famílies i empreses”

Tiempo de Lectura: 2 minutos

Noticias Relacionadas

El secretari general provincial destaca els avanços en l’actualització del finançament autonòmic i assenyala que el PSOE és l’únic partit que posa aquesta qüestió en l’agenda política espanyola

El secretari general del PSPV-PSOE provincial, Samuel Falomir, ha mostrat la seua satisfacció davant l’acord del Consell de Política Fiscal i Financera d’ampliar en un 25 per cent les transferències econòmiques a la Comunitat Valenciana. En concret, el Consell rebrà l’any que ve de l’Estat la suma rècord de 13.500 milions d’euros. D’aquest anunci, Falomir en fa una lectura “summament positiva” en considerar que avança cap a la resolució definitiva del problema de finançament que ve arrossegant el territori valencià des de fa una dècada. “En temps d’incertesa comptarem amb més recursos per a encoratjar la recuperació econòmica i ajudar les famílies, autònoms i empreses que pitjor ho estan passant per l’escalada de preus”.

“L’executiu de Pedro Sánchez està donant els passos adequats per a resoldre les desigualtats generades en l’última dècada entre autonomies pel repartiment dels diners públics i que ha tingut la Comunitat Valenciana com la principal damnificada”, assenyala Samuel Falomir, qui remarca que ha estat el PSOE qui ha posat sobre l’agenda política estatal “aquesta qüestió clau per al futur de la nostra terra”.

El líder del PSPV castellonenc apunta que la millora del finançament destensarà els comptes autonòmics i repercutirà en un sistema de benestar més robust, donat que actualment els abonaments de l’Estat no arriben a cobrir totes les despeses d’educació, sanitat i serveis socials. “Des de Castelló defensarem que s’augmente la càrrega inversora en infraestructures perquè es dinamitze l’economia i es generen llocs d’ocupació. Estarem expectants”.

La reivindicació no cesa

El secretari general castellonenc ratifica que la millora del finançament autonòmic, que està per primera vegada per damunt de la mitjana estatal, “ara s’ha de plasmar sobre paper”. Falomir demana que s’acceleren els treballs perquè “la Comunitat i la nostra província compten amb un marc financer estable que blinde els serveis públics i escometa en el sistema productiu les transformacions necessàries per a millorar la qualitat de vida de la ciutadania”.