Noticias Castellón
viernes, 19 de agosto del 2022 | Última actualización: 23:01

¿Ets de Nules i tens ganes de festa? Ací tens la programació per a les festivitats d'agost

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 16 segundos

Noticias Relacionadas

Tornaran tots aquells actes que congreguen a un gran nombre de persones com ara la crida, el sopar de germanor, la desfila de disfresses, o els concerts de música en directe, entre altres

“Els actes festius de Nules tornaran enguany al carrer després de dos anys de restriccions per la pandèmia”, així ho ha manifestat hui el regidor de Festes, Gabriel Torres, al presentar la programació dels actes de les Festes en honor a Sant Roc, que tindran lloc a les platges de Nules els dies del 5 al 16 d’agost, i les patronals en honor a Sant Bartomeu que se celebraran a la vila de Nules els dies del 19 al 28 d’agost.

De manera que, entre els diferents actes festius tornaran tots aquells que congreguen a un gran nombre de persones com ara la crida, el sopar de germanor, la desfila de disfresses, o els concerts de música en directe, entre altres.

Així doncs, les festes a la mar comptaran amb actes taurins el cap de setmana del 5 al 7 d’agost; amb la tradicional Fira d’Oportunitats i la Fira d’ONG, i la desfilada solidària de moda a benefici de Manos Unidas i foment d’adopció d’animals.

També se celebraran de nou els tradicionals esdeveniments esportius com ara la travessia marítima, la XII Marxa a peu Solidària no competitiva, concursos de pesca, la marxa en bici o la XXXVIII Volta a Peu Sant Roc.

Per altra banda, tindrà lloc la Nit dels Farolets amb taller de farolets, sopar de pa i porta i passacarrers; actuacions de música; ball per a persones majors; actes infantils, i juvenils amb la commemoració del Dia Mundial de la Joventut que tindrà lloc divendres, 12 d’agost, amb una activitat nova “la tauleta elèctrica que està causant furor als Estats Units”, matisa Torres. 

I també els actes religiosos seran protagonistes d’aquestes festes el dia de la festivitat de Sant Roc, el 16 d’agost, amb la missa, processó i benedicció de bescuits i pans.  Així mateix, aquesta jornada comptarà també amb el tradicional castell de focs d’artifici.

Festes de Sant Bartomeu

Per la seua banda, les festes patronals en honor a Sant Bartomeu començaran enguany de nou amb la tradicional crida de festes que tindrà lloc divendres, 19 d’agost, a la plaça Major i que comptarà amb la festa de la bromera i discomòbil.

S’exhibirà un total d’11 bous dels quals cinc estan patrocinats per l’Ajuntament de Nules i altres sis per les penyes. S’ha previst també per a dilluns, 22 d’agost, el sopar de germanor, i per al dijous, 25 d’agost, la desfilada de disfresses amb diferents premis.

Hi haurà gran varietat d’actuacions musicals amb orquestres, discjòqueis, música en directe i el concert, dissabte 27 d’agost, d’Andy&Lucas al recinte de festes, i de Francisco, diumenge 28 d’agost, a la Plaça Major.

Amb tot, els més menuts i els més majors també comptaran amb actes per a ells.

Els tradicions també estaran presents amb els actes religiosos en honor al patró Sant Bartomeu, el dia 24 d’agost, o amb la Nit de Ronda a la Reina i Dames de la Vila, el diumenge 21 d’agost.

No obstant això, entre les novetats d’aquestes festes el regidor de Festes destaca la nova ubicació del local de festes “que s’instal·larà a la senda Mitjana per a minimitzar les molèsties al veïnat” apunta Torres. Al mesó de la tapa s’ha programat actuacions musicals “per potenciar el tardeo i proporcionar així actes a aquelles persones que prefereixen viure la festa de dia”.

Des de la regidoria de Festes s’assenyala a més que aquesta programació és una realitat gràcies al treball fet al llarg de tot l’any pels membres de les comissions de festes i del bou.