viernes, 20 de mayo, 2022  |  
Onze estudiants de tercer i quart curs de Dret de l’UJI participen per quart any consecutiu en la competició internacional Moot a Madrid Onze estudiants de tercer i quart curs de Dret de l’UJI participen per quart any consecutiu en la competició internacional Moot a Madrid

- 31 marzo, 2017 -

L'equip ha superat ja la fase escrita amb la presentació dels corresponents escrits de sol·licitud d'arbitratge i de contestació a aquesta Onze estudiants de tercer i quart curs de Dret de l’UJI participen per quart any consecutiu en la competició internacional Moot a Madrid

Castellón Información 

Per quart any consecutiu, el Grau en Dret de la Universitat Jaume I competeix en el Moot Madrid en la seua onzena edició. La Competició Internacional d’Arbitratge i Dret Mercantil (MOOTmadrid), organitzada per la Universitat Carlos III de Madrid i la Comissió de les Nacions Unides per al Dret Mercantil Internacional (Cnudmi/Uncitral), té com a objectiu la formació dels estudiants de Dret en qüestions relatives al dret uniforme del comerç internacional i la seua resolució mitjançant arbitratge mercantil internacional. Es tracta d’instruir futurs professionals del Dret en l’exercici de l’advocacia combinant continguts teòrics i pràctics, així com de fomentar la interacció entre estudiants i professors, universitat i sector privat.

L’equip de l’UJI, format per 11 estudiants de tercer i quart curs del Grau en Dret, està dirigit per la catedràtica de Dret Mercantil M. Victoria Petit Lavall i entrenat pels professors Fernando Juan Mateu i Achim Puetz. L’activitat es realitza en el marc d’un projecte d’innovació educativa dirigit per la professora Petit i compta, així mateix, amb l’ajuda econòmica del Vicerectorat d’Estudiants, Ocupació i Innovació i de la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques.

L’equip ha superat ja la fase escrita amb la presentació dels corresponents escrits de sol·licitud d’arbitratge i de contestació a aquesta. Ara, la setmana del 3 al 7 d’abril de 2017, competeix en les rondes orals que tindran lloc a Madrid, enfrontant-se amb equips d’altres universitats espanyoles i estrangeres en els arbitratges ‘simulats’ que se celebren davant diferents tribunals composts per advocats, acadèmics i àrbitres. En concret, en aquesta ocasió l’equip s’enfronta en les rondes generals contra la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, Brooklyn Law School de Nova York, Pontifícia Universitat Catòlica del Perú i la Universitat Francisco Marroquín de Guatemala.

Els estudiants que participarán en representació de l’UJI són: Lucía Alfonso Bausá, María Badenas García, Doménech Casañ Delgado-Iribarren, Pablo Català Marco, Claudia Cervera Albalate, Albán Gilabert Gascón, Celia Martínez Edo, Diego Michavila Fossati, Ángela del Carmen Portolés Falomir, Marc Redón Cerdà i Pablo Sanz Beltrán.

L’equip de l’UJI espera continuar amb els bons resultats obtinguts en edicions anteriors, amb el premi Albert H. Kritzer al millor escrit de demanda obtingut ja en dues ocasions i el segon lloc en el premi al millor escrit de demanda i de contestació a la demanda.

Whatsapp Telegram