Noticias Castellón
viernes, 02 de diciembre del 2022 | Última actualización: 23:46

La Escola Municipal d'Igualtat i Prevenció de la Violència de Gènere torna a Borriana, apostant per la igualtat

Tiempo de Lectura: 3 minutos

Noticias Relacionadas

Aquesta iniciativa es desenvoluparà des del proper 27 de març fins al 22 de maig, durant els matins de dissabtes alterns, i comptarà amb cinc sessions formatives

Castellón Información

Borriana segueix apostant per la Igualtat, ja que el proper 27 de març, començarà la II Escola Municipal d'Igualtat i Prevenció de la Violència de Gènere, que es convoca, com ha explicat la regidora d'Igualtat, Maria Romero, “després de l'avaluació tan positiva que va tindre la del passat any”. L'objectiu de l'Escola és oferir formació bàsica en igualtat de gènere, així com formació específica relacionada amb la coeducació, tant en l'àmbit formal com no formal, amb un format de 20 hores de formació centrades en un tema concret, perquè es puga aprofundir en el seu coneixement teòric i pràctic. En aquesta ocasió el tema seleccionat ha estat ‘La Coeducació com a eina de canvi i prevenció de les violències’, raó per la qual s'ha comptat per a l’organització amb l'Associació per la Coeducació, presidida per Paqui Méndez, que aglutina professionals en la matèria de tot el territori valencià. 

La II Escola d'Igualtat Municipal es desenvoluparà des del proper 27 de març fins al 22 de maig, durant els matins de dissabtes alterns, i comptarà amb cinc sessions formatives, que abordaran temes com la coeducació en la primera infància, els espais coeducatius, les relacions des de la coeducació, els projectes coeducatius per a la transformació curricular i la coeducació en l'àmbit artístic i sociocultural.

Cal tindre en compte que qui haja cursat un mínim de vuit hores, se li lliurarà un certificat de participació, i el personal docent que s'haja inscrit a través del Cefire rebrà el certificat d'aquesta entitat. Les inscripcions es poden fer a través del correu electrònic igualtat@burriana.es, del telèfon 691674229 o a través d'aquest formulari web. 

“Un altre punt a destacar en el plantejament de l'Escola és que s'ha optat per oferir formació i ponències el més ‘quilòmetre zero’ possible de manera que puguem crear una xarxa entre les persones i entitats amb inquietud per la igualtat i la coeducació”, ha indicat Romero. En aquest sentit, tres centres de Borriana referents per la seua bona praxi presentaran algunes ponències i també exposaran els seus projectes diverses conciutadanes de Borriana.

Així mateix, la regidora ha subratllat que si bé la temàtica coeducativa pot semblar que té com a públic destinatari les persones vinculades al món de l'educació, tant formal com no formal, es tracta d'un projecte programat perquè resulte pràctic i interessant, amb docents de qualitat, i que aporte valor a les "persones que participen per tal d’aplicar criteris coeducatius en el seu dia a dia com a eina per a construir una societat en què totes i tots tinguem les mateixes oportunitats reals”. Per això, ha animat els veïns i veïnes a inscriure's per a formar part d'aquesta iniciativa.

A més, la regidora ha indicat que dins del Pla d'Igualtat Institucional de l'Ajuntament es plantejava com una acció oportuna oferir formació en igualtat al personal del consistori, per la qual cosa amb aquesta Escola, ha assegurat, a més de donar la possibilitat a tota la ciutadania de formar-se en igualtat i construir una xarxa, "puguem cobrir l'objectiu que el personal municipal també participe, la qual cosa permetrà que en el nostre dia a dia en el treball al servei de la ciutadania tinguem una mirada més oberta”.