Advertisement
Advertisement
Noticias Castellón
miércoles, 22 de marzo del 2023 | Última actualización: 22:51

Advertisement
Advertisement

Es crea ‘Water UJI, un hub tecnològic en el sector de l’aigua gestionat per la Càtedra Facsa UJI

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 39 segundos

Noticias Relacionadas

Pretén alinear les capacitats d’investigació universitaria amb els reptes i necessitats de diversos sectors en relació amb l’aigua

Castellón Información

La Càtedra Facsa d’Innovació en el Cicle Integral de l’Aigua i l’Institut de Plaguicides i Aigües (IUPA) de la Universitat Jaume I impulsen la creació de Water UJI, un hub tecnològic en el sector de l’aigua per a Castelló finançat per l’Agència Valenciana d’Innovació (AVI) de la Generalitat Valenciana.

El projecte sorgeix com a resposta als reptes que haurà de fer front la província de Castelló en matèria d’aigua, perquè desafiaments com l’escassetat endèmica d’aquest recurs, agreujada pels efectes del canvi climàtic, i la necessitat d’assegurar el seu subministrament amb recursos sostenibles i de qualitat seran prioritats en el desenvolupament econòmic i social de les pròximes dècades.

Així, Water UJI pretén alinear les capacitats d’investigació de la Universitat amb els reptes i necessitats de diversos sectors en relació amb l’aigua. I per a aconseguir-ho, es fomentarà la col·laboració de l’UJI amb les empreses i emprenedors del sector a fi d’innovar en la cerca de solucions eficients i competitives i s’orientarà a les administracions en la priorització de les polítiques de suport i estímul que afronten els futurs desafiaments mediambientals.

A més, l’aigua, com a recurs que abasta diferents àmbits de l’activitat humana de manera transversal, és una part essencial en sectors com l’agricultura, la gestió urbana, el turisme, la indústria ceràmica o la ramaderia, entre altres. És per això que el projecte crearà trobades sectorials que permeten analitzar la situació concreta de cada àrea, alinear les necessitats amb les estratègies existents a escala local, nacional i europea i buscar solucions innovadores que puguen arribar al mercat. Un procés que només és possible amb la creació de sinergies entre la universitat, les empreses i les administracions, sent aquest l’objectiu principal de Hub Water UJI.

Advertisement
Advertisement