Noticias Castellón
viernes, 23 de febrero de 2024 | Última actualización: 03:42

Els errors en els plecs anul·len la licitació del centre infantil María de Luna de Vila-real

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 53 segundos

Noticias Relacionadas

Els tècnics es van equivocar en el càlcul del preu, la jornada de treball i l'expedient

L'Ajuntament de Vila-real ha desistit del procés per a la gestió del centre d'atenció infantil María de Luna. Els errors que conté el plec de condicions publicat fa dues setmanes han obligat el consistori a resoldre el procediment a fi d'evitar problemes amb les empreses candidates. Haurà de publicar nous plecs per a traure a contractació un servei valorat inicialment en 203.993,46 euros i que continuarà prestant-se amb normalitat.

De fet, han sigut les pròpies preguntes formulades per a aquest contracte a través del perfil del contractant de l'Ajuntament “en les quals es posen de manifest uns certs dubtes de la licitació”, segons figura en el document, les que han propiciat la resolució del procés. La tècnic encarregada ha detectat errors en els plecs de contractació de l'expedient, un error en la jornada de treball d'un integrant de l'equip de professionals i un altre en el càlcul del preu del contracte.

Va ser el passat dia 1 quan l'Ajuntament de Vila-real va traure a concurs els plecs per a la prestació del servei de desenvolupament infantil i atenció primària en el centre María de Luna, un espai reservat a menors de 0 a 6 anys amb dificultats i les seues famílies. Els tècnics van estimar en 203.993,46 euros (IVA inclòs) el cost de la gestió durant els últims nou mesos de 2024.

Les pliques van fixar fins a aquest dijous 15 el termini per a sol·licitar els plecs de característiques i obligacions a fi d'oferir totes les dades a les empreses interessades i que pogueren obrir ofertes el 6 de març. La consulta de les firmes va precipitar la detecció dels errors que han obligat a tancar aquest procediment i obrir un altre nou, de moment sense data.

L'objectiu passa per continuar l'atenció integral de 45 menors que pateixen trastorns de desenvolupament o risc de patir-los. Els tractaments previstos en aquest espai, com els que ja presta una altra firma externa i que continuaran sense afectar a les persones usuàries, passen per facilitar una assistència global que potencie i desenvolupe al màxim les possibilitats físiques, psíquiques i sensorials dels menors.