Noticias Castellón
jueves, 30 de noviembre de 2023 | Última actualización: 19:16

Els Pelegrins de Portell tornen a l’ermita de Sant Pere de Castellfort

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 24 segundos

Noticias Relacionadas

Onze pelegrins i una pelegrina han eixit des de l’església de Portell a les cinc del matí i han fet la seua entrada a l’ermita de Sant Pere a les nou tocades

Els Pelegrins de Portell han tornat aquest matí a l’ermita de Sant Pere de Castellfort. Onze pelegrins i una pelegrina han eixit des de l’església de Portell a les cinc del matí i han fet la seua entrada a l’ermita de Sant Pere a les nou tocades. Abans d’entrar a l’ermita, i amb el so de la campana que ha anunciat la seua arribada, han besat el terra de l’entrada i han saludat amb el seu barret cap a Portell, visible a la llunyania. Només els han acompanyat els majorals, el rector, els coters i els cantadors. Davant d’altres pelegrinatges que s’han convertit en multitudinaris a Portell regna el silenci i tan sols recorren el camí, travessant la Rambla Cellumbres, els imprescindibles.

El recorregut travessa angostos paisatges entre els termes de Portell i Castellfort. Els pelegrins vesteixen capa negra, barret negre, camisa blanca i rosari. Durant el recorregut, separats per 50 passos, es mantenen el silenci, tan sols trencat pel so dels bastons i els càntics dels cantaires que tanquen la comitiva.

Aquest any els pelegrins han estat:

1- Albert Ferrer

2- Hector Chillida

3- Ferran Mestre

4- Abel Camiols

5. Carlos Chillida

6. Marc Ferrer

7- Javier

8- Marc Solsona

9- Felip Carceller

10- Marcos Tripa

11. Patricia Bonavida

12.Javier Castillo

Marc Solsona ha estat pelegrí per primera vegada i ha explicat com “el camí et convida a reflexionar, havia anat de vegades anteriors com a coter, però ara ho he fet caminant com a pelegrí”. El 2018 es va trencar el sostre de vidre que feia que les dones no participaren en el recorregut per una “prohibició” eclesiàstica de fa segles. Arribada la igualtat ara cada any dones i hòmens es reparteixen el paper de pelegrins.

Els caminants són veïns de Portell o persones vinculades a la localitat que volen fer aquest místic recorregut. L’alcalde de Portell, Álvaro Ferrer, ha acompanyat els qui s’han encarregat de la intendència de la jornada i ha destacat que “es tracta d’una de les jornades més especials per a tots els veïns i veïnes de Portell”.

Aquesta tarda, a les 21h, quan caiga la nit, els pelegrins faran la seua entrada al poble. Acudiran a rebre’ls totes les peanyes de l’església portades per veïns i veïnes. Els pelegrins faran la seua entrada per l’ermita de la Mare de Déu de la Font o l’ermita de l’Esperança. Allà amb el barret saludaran cap a l’ermitori de Sant Pere de Castellfort i entraran en silenci fins a l’altar. Després eixiran i s’uniran a la comitiva que desfilarà fins a l’església parroquial de Portell, on s’acabarà la jornada.