Advertisement
Advertisement
Noticias Castellón
martes, 28 de marzo del 2023 | Última actualización: 12:52

Advertisement
Advertisement

Els Minyons de Terrassa actuaran per primer colp a Castelló dins de les Festes de la Magdalena

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 22 segundos

Noticias Relacionadas

Serà aquest dissabte dins de la VIII Trobada de Muixerangues de la capital de la Plana en el marc de les Festes de la Magdalena que encaren aquest cap de setmana el seu tram final

Els Minyons de Terrassa es desplaçaran aquest cap de setmana a Castelló on actuaran dissabte al migdia a la VIII Trobada de Muixerangues de la capital de la Plana en el marc de les Festes de la Magdalena que encaren aquest cap de setmana el seu tram final.

L’actuació serà a les 12 del migdia al parc de la Rafalaena i els Minyons actuaran acompanyats de la Muixeranga d’Alacant i la Conlloga Muixeranga de Castelló.

L’actuació forma part de l’intercanvi que els de Terrassa van començar el novembre de l’any passat amb la Conlloga Muixeranga de Castelló amfitriona de la trobada. La relació entre castells i muixeranga és estreta perquè ambdós són torres i construccions humanes, d’estils diferents això sí, i comparteixen l’origen comú durant el segle XVIII. Una pràctica que a l’Alt Camp a inicis del segle XIX va derivar en el que avui coneixem com a castells.

Els objectius dels Minyons a Castelló serà continuar rodant castells de gamma alta de 7 portant el 3 de 7, el 4 de 7 amb el pilar i el 5 de 7.

El gruix de la colla malva sortirà de Terrassa el divendres al vespre i ja farà nit a Castelló mentre que un altre grup es desplaçarà dissabte al matí amb rumb al País Valencià. L’expedició rondarà un total de 200 persones i retornarà a Terrassa el diumenge a la tarda.

El president de la Colla ha dit sobre aquest desplaçament “ens fa molta il·lusió viatjar a Castelló, ja que serà la primera vegada que hi actuem i sempre fa il·lusió portar els castells arreu dels Països Catalans”. I es que serà la sisena població del País Valencià on actuen els Minyons que han actuat a Vilafranca, Cinctorres i Morella l’any 1994, a Algemesí l’any 2002 i a L’Alcúdia l’any 2009.

Sobre els Minyons de Terrassa

Els Minyons de Terrassa són una colla castellera fundada l’any 1979 que al llarg dels seus gairebé 44 anys d’història ha aconseguit les màximes fites castelleres com són el 4 de 10 amb folre i manilles, el 3 de 10 amb folre i manilles o el 4 de 9 sense folre. El color distintiu de la seva camisa és el malva.

En els dies més importants com són la Festa Major de Terrassa (primer diumenge després de Sant Pere) o la Diada de la Colla (tercer cap de setmana de novembre) poden arribar a congregar fins a un miler de castellers de tota edat, sexe i condició física o social per a l’execució dels seus castells.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Advertisement
Advertisement