Noticias Castellón
martes, 09 de agosto del 2022 | Última actualización: 00:18

El Servei d'Atenció Domiciliària de Vila-real ha atés en l'últim any a un total de 39 persones

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 27 segundos

Noticias Relacionadas

A través d'aquest recurs es dona suport a persones que tenen dificultats per al desenvolupament d'activitats quotidianes de manera autònoma

El Servei d'Atenció Domiciliària de Vila-real ha atés en l'últim any a un total de 39 persones. A través d'aquest recurs, els Serveis Socials municipals donen suport directament en la seua llar a aquelles persones, principalment majors, que per diferents motius tenen dificultats per al desenvolupament d'activitats quotidianes de manera autònoma, així com per a atendre situacions d'emergència.

De les 39 atencions domiciliàries, la majoria es dirigeixen al col·lectiu de persones majors (28 en total), encara que també s'ha atés persones amb discapacitat i amb altres necessitats. Per a això, els treballadors de l'àrea han destinat 7.911 hores de treball durant tot l'any 2021. El programa, amb un cost de 138.317,43 euros, és finançat parcialment per la Generalitat, amb una aportació de 57.067,56 euros per part de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives. La resta del servei l'assumeix directament el pressupost municipal. Les dades suposen un lleuger increment respecte al balanç de 2020, amb 35 beneficiaris i 7.689,5 hores dedicades a l'atenció domiciliària. El cost del programa en l'exercici de 2020, en el qual, malgrat la pandèmia, no va deixar de prestar-se el servei d'assistència a domicili, va ascendir a 134.997,91 euros.

"El Servei d'Atenció Domiciliària és un recurs clau per a nosaltres, perquè es dirigeix a un col·lectiu especialment vulnerable, ajudant-lo a incrementar l'autonomia personal per a poder desenvolupar el seu propi projecte de vida i fent possible que aquestes persones puguen romandre en el seu entorn amb totes les necessitats bàsiques cobertes. En definitiva, millorar la seua qualitat de vida”, assenyala la regidora de Serveis Socials, Silvia Gómez.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí