Noticias Castellón
martes, 09 de agosto del 2022 | Última actualización: 00:18

El PSPV registra mocions als ajuntaments per a condemnar les punxades a dones

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 28 segundos

Noticias Relacionadas

La iniciativa proposa la posada en marxa de protocols d'actuació i formació policial per a acabar amb aquesta pràctica

El PSPV-PSOE presentarà mocions als ajuntaments per a condemnar de forma contundent i programar una resposta conjunta a l'allau d'agressions en forma de punxades a dones registrades en les últimes setmanes a la província en manifestacions musicals i festives. La secretària provincial d'Igualtat, María Victoria Garrido, apunta que "ens trobem davant una nova forma de violència masclista" i que "cal que des de les institucions hi posem fre el més prompte possible". Així doncs, a banda de rebutjar aquesta forma d'agressió sexual contra les dones, el document insta els municipis a posar en marxa protocols d'actuació immediats i formació policial contra aquesta pràctica de submissió química. "Eixir de festa o passar-ho bé sense temors no ha de ser cosa exclusiva dels homes, és un dret de tota la població", denuncia Garrido.

La iniciativa, liderada pel Partit Socialista i Joves Socialistes del País Valencià, també inclou implementar campanyes de conscienciació, guies d'actuació "i l'exigència que les empreses organitzadores d'actes festius i els responsables de discoteques i sales de festa inspeccionen l'entrada de xeringues als seus recintes".

La responsable d'Igualtat de la CEP lamenta que el Partit Popular en el seu moment boicotejara l'aprovació de la llei del 'només sí es sí' "perquè amb ella hui comptaríem amb un instrument legal per a tractar la submissió química com una agressió i no com assetjament sexual". Garrido destaca que "des del PSPV no abaixarem mai la guàrdia contra la barbàrie masclista. Hem de garantir els drets i les llibertats de les dones, que han de poder fer la seua vida sense pors".

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí