Noticias Castellón
sábado, 26 de noviembre del 2022 | Última actualización: 18:09

El ple de Les Alqueries aprova un acord amb la UTE que posa fi al conveni del PAI del Golf Subirana

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 17 segundos

Noticias Relacionadas

El consistori pagarà 2,3 milions d’euros en concepte de compensació per les obres de la Casa de la Música i el camp de futbol construïdes en el seu moment per part de l’agent urbanitzador

L’Ajuntament de les Alqueries ha aprovat en el plenari municipal amb els vots a favor de PSPV-PSOE i Compromís i en contra de PP i Ciudadanos l’acord amb la UTE per tal de posar fi al conveni del PAI del Golf Subirana. A canvi, el consistori pagarà 2,3 milions d’euros en compensació per la construcció, en el seu moment, de la Casa de la Música i del camp de futbol. Esther Lara, alcaldessa de les Alqueries, explica que “este és un acord beneficiós per a la ciutadania, ja que posa solució final a una situació enquistada durant molts anys i que podria suposar un vertader problema per a futures corporacions. Hem treballat molt en aconseguir l’acord amb l’agent urbanitzador que reclamava uns drets adquirits i reconeguts i que d’haver reclamat per via judicial, podria haver suposat un gran cost per al consistori”.

Per la seua banda, la primera tinent d’alcalde, Betlem Albero, indica que “hem fet un exercici de més responsabilitat, si cap, en un assumpte molt complicat i que s’ha estat treballant molt per part de l’equip de govern. En tot moment s’han defensat els interessos de tot el poble i hem resolt un problema greu per a la gestió del consistori arribant a un bon acord, tal i com han reconegut els partits polítics de l’oposició”. Cal recordar que, en el seu moment, les obres de la Casa de la Música i del camp de futbol se van executar sense repercussió econòmica cap a l’Ajuntament a canvi de que la UTE urbanitzara i construïra la zona del Golf, cosa que no va ocórrer. I des de l’equip de govern, recorden que ixes obres se van acceptar en un plenari municipal per un valor de 4,6 milions d’euros.

Lara també ha recordat que “la bona situació econòmica de l’Ajuntament de les Alqueries, que no té deutes per la bona gestió d’este equip de govern, ens permetrà afrontar l’operació amb els romanents de tresoreria i sense haver d’endeutar tampoc a futures corporacions” i afegix per a concloure que “ens haguera agradat comptar amb el recolzament de l’oposició en un tema tan seriós com este i que tanta feina porta darrere, però estem molt satisfetes amb l’acord, ja que sempre ha primat el benefici del poble i la responsabilitat per resoldre una situació que venia enquistada més de 10 anys”.