Noticias Castellón
martes, 09 de agosto del 2022 | Última actualización: 18:11

El pla pilot d'Agenda Urbana crearà un Observatori d'indicadors per a la Vila-real del segle XXI

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 57 segundos

Noticias Relacionadas

Es basarà en el sistema d'indicadors de seguiment i avaluació determinats per l'Agenda Urbana Espanyola, sobre la base dels ODS aprovats per les Nacions Unides en 2015

Vila-real comptarà amb un observatori de sostenibilitat urbana que permetrà avaluar el grau d'implantació dels objectius estratègics de l'Agenda Urbana Espanyola per al desenvolupament de la ciutat. El projecte forma part de les accions empreses per l'Ajuntament per al disseny de l'Agenda Urbana local, per al qual el govern municipal ha aconseguit una subvenció de 200.000 euros de la Unió Europea a través del Pla de recuperació, transformació i resiliència finançat amb fons Next Generation.

L'observatori urbà es basarà en el sistema d'indicadors de seguiment i avaluació determinats per l'Agenda Urbana Espanyola, sobre la base dels Objectius de Desenvolupament Sostenible aprovats per Nacions Unides en el 2015, amb la finalitat d'oferir una anàlisi i diagnòstic continu de la realitat de la ciutat per a facilitar una visió global i actualitzada de Vila-real als agents socials i econòmics, les institucions i la ciutadania en general. L'avaluació inclou 72 indicadors, tant quantitatius com qualitatius, que s'adaptaran a la realitat de Vila-real determinada en el Pla d'Acció local que s'està elaborant de manera participada amb la ciutadania, a través dels diferents consells consultius i reunions sectorials que s'han celebrat en els últims mesos.

Aquest observatori urbà es configurarà com una plataforma tecnològica en línia de dades obertes, que recollirà i automatitzarà la inserció d'informació urbana dispersa en diferents suports, a través d'un sistema d'indicadors estandarditzats que permetran la comparativa amb altres territoris. El projecte inclou també gràfics dinàmics en funció de les dades, que faciliten la seua visualització i interpretació, a més de formació específica al personal municipal per al maneig de l'aplicació.

L'Agenda Urbana serà un document clau per a poder accedir als fons europeus activats per la UE en l'històric Pla de recuperació, transformació i resiliència (PRTR), que contemplen 140.000 milions d'euros per a Espanya. Per a la seua elaboració, l'Ajuntament de Vila-real ha impulsat un procés participatiu en diversos fòrums, tant ciutadans com polítics i tècnics, en els quals s'han debatut els més de 100 projectes plantejats per l'alcalde, José Benlloch, per al disseny de la nova Vila-real del segle XXI amb la implicació de tota la ciutadania.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí