Noticias Castellón
martes, 09 de agosto del 2022 | Última actualización: 18:49

Vila-real llança sessions de formació sobre el projecte de l'Agenda Urbana per a la ciutadania i el personal municipal

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 37 segundos

Noticias Relacionadas

Els tallers es realitzaran de manera telemàtica per a informar i sensibilitzar sobre els objectius del Pla d'acció que està duent a terme l'equip de govern

L'Ajuntament de Vila-real celebrarà la setmana vinent sessions de formació dirigides a la ciutadania i al personal municipal amb l'objectiu d'informar i sensibilitzar sobre els objectius de l'Agenda Urbana i el pla d'acció local que està duent a terme l'equip de govern per a dissenyar aquest document, que marcarà la construcció de la nova Vila-real del segle XXI en les pròximes dècades. Aquestes accions formatives s'emmarquen en el procés d'elaboració d'aquesta estratègia local, liderat pel propi alcalde, José Benlloch, i per al disseny del qual la ciutat de Vila-real ha obtingut una subvenció de 200.000 euros de la Unió Europea a través del Pla de recuperació, transformació i resiliència finançat amb fons Next Generation.

Així les coses, aquesta setmana vinent s'inicia la fase de formació dirigida al personal municipal i a la ciutadania, que en tots dos casos es realitzarà en format en línia. Per als treballadors i treballadores, així com càrrecs públics, de l'Ajuntament s'han programat dues sessions, els dies 26 i 28 de juliol de 10.00 a 12.00 hores. D'altra banda, la sessió oberta a tota la ciutadania tindrà lloc el dimecres 27 de juliol amb la possibilitat de triar entre dos horaris; al matí, a les 10.00 hores, o a la vesprada a les 18.00 hores.

Quant al contingut de les sessions formatives, es tractaran qüestions bàsiques com el concepte d'Agenda Urbana; el marc internacional en el qual s'inscriu l'Agenda Urbana i la relació amb altres agendes; els objectius generals i la contribució de l'Agenda Urbana a la consecució d'Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030. També s'explicarà el marc del finançament de l'Agenda Urbana, dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per la Unió Europea a través dels fons Next Generation. Així mateix, es farà difusió de les línies del Pla d'acció local amb els projectes concrets que es deriven i s'explicaran les eines per a l'avaluació i seguiment d'aquest pla.

Cal recordar que el procés de disseny de l'Agenda Urbana de Vila-real s'està realitzant amb la implicació dels principals sectors i col·lectius de la societat vila-realense sobre la base dels 100 projectes que l'equip de govern vol compartir i debatre amb els veïns i veïnes.

En aquest sentit, l'alcalde, José Benlloch, ha reiterat la importància d'implicar la ciutadania en el procés de disseny de l'Agenda Urbana, “un document estratègic que guiarà la construcció de la ciutat en les pròximes dècades i que s'inspira en els Objectius de Desenvolupament Sostenible per a impulsar un canvi en les polítiques de desenvolupament urbà”. El fruit d'aquest procés serà “la nova Vila-real del segle XXI, amb una mirada a llarg termini perquè hem de ser capaces de dissenyar una ciutat que estiga preparada per a afrontar el futur amb garanties i que siga una ciutat més inclusiva, sostenible, innovadora, que tinga oportunitats i que estiga integrada en el món que l'envolta, compartint objectius”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí