Noticias Castellón
martes, 28 de noviembre de 2023 | Última actualización: 11:06

El Màster de la Pau de l’UJI inaugura el curs acadèmic amb una jornada dedicada a la salut mental

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 24 segundos

Noticias Relacionadas

L’objectiu de la jornada ha sigut posar sobre la taula la importància de cultivar la salut mental per a poder contribuir a les cultures per a fer les paus

El Màster Universitari en Estudis Internacionals de Pau, Conflictes i Desenvolupament de la Universitat Jaume I ha inaugurat hui la seua 29a edició amb una jornada organitzada per la Càtedra Unesco de Filosofia per a la Pau i titulada ‘La salut mental: un nou desafiament de les cultures per a la pau’, amb motiu de la commemoració el 10 d’octubre del Dia Mundial de la Salut Mental. Aquest curs acadèmic 2023-24, el Màster compta amb més de 60 estudiants internacionals procedents de diferents països com l’Iran, l’Índia, Finlàndia, Ghana, Nigèria França, Holanda, els Estats Units, el Regne Unit, Hondures o Colòmbia.

L’objectiu de la jornada ha sigut posar sobre la taula la importància de cultivar la salut mental per a poder contribuir a les cultures per a fer les paus, a través d’actituds positives, la gestió positiva de les emocions i la potenciació de les soft skills com ara la resiliència, l’entusiasme, la creativitat i les fortaleses personals.

La sessió s’ha iniciat amb una conferència a càrrec d’Anna Forés, de la Universitat de Barcelona, sobre el poder de la resiliència per a superar les adversitats. A continuació, Carlos Suso, de l’UJI, ha abordat la gestió de les emocions en la salut mental. La jornada s’ha tancat amb un taller impartit per Eva Herber, de l’Institut Europeu de Psicologia Positiva en el qual ha oferit algunes claus pràctiques per a desenvolupar el potencial de les fortaleses personals.