Noticias Castellón
domingo, 14 de agosto del 2022 | Última actualización: 22:06

El Festival Internacional de Curtmetratges d'Almassora obri el termini per a presentar els treballs

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 7 segundos

Noticias Relacionadas

Les persones participants en aquesta nova edició poden entregar les seues obres audiovisuals fins al 15 d'octubre

L'IV Festival Internacional de Curtmetratges d'Almassora inicia la seua nova edició amb l'obertura del termini perquè les directores i els directors presenten els seus treballs audiovisuals. Les persones participants tenen quatre mesos per a entregar les obres: el termini finalitza el 15 d'octubre. El regidor de Cultura, Javier Mollá, juntament amb el gerent de l'esdeveniment, Sergi González, ha presentat el festival que acollirà la Casa de la Cultura des del dilluns 7 de novembre fins al dissabte 12.

L'organització ja ha rebut al voltant de 200 videos. “L'any passat vam rebre més de 800 curts, aquesta vegada esperem sobrepassar els 900”, ha assenyalat González. En aquest sentit, des de la primera edició en 2019, i malgrat haver celebrat el festival dos anys durant la pandèmia, el nombre de curtmetratges ha anat en augment. Per això, el Festival Alma de 2022 no ha volgut deixar de costat cap producció audiovisual i ha inclòs novetats per a incentivar a la participació tant de competidors com la del públic.

L'actualització principal és que l'organització admetrà treballs de 20 minutos de duració, inclosos els títols de crèdit. Les tres primeres edicions només admetien curts de, com a màxim, 15 minuts. A més, els interessats entregaran les seues obres audiovisuals en les plataformes Festhome i Movibeta. Així mateix, hi haurà dues seccions establides a concurs: la secció Oficial (curtmetratges nacionals i internacionals) i la secció Provincial (obres creades per autors de la província de Castelló).

D'altra banda, l'esdeveniment seguirà amb les campanyes escolars davant l'èxit de l'any passat. D'aquesta manera, si la projecció dels curtmetratges serà a la nit, al matí, de dilluns a divendres, acudiran els centres educatius. La passada edició va comptar amb la presència de més de 1.000 estudiants amb les restriccions sanitàries pertinents.“És una proposta que ha tingut bona acceptació i funcionarà bé”, ha comentat el director.

Quant als premis, les pel·lícules seleccionades opten a cinc guardons diferents. En primer lloc, un trofeu i 600 euros al curt vencedor del Premi del Jurat Oficial. En segon lloc, les categories de Millor Actriu i Millor Actor aconseguiran 250 euros i un guardó respectivament. En tercer lloc, el públic valorarà el curt que més li agrade durant les projeccions amb un premi de 400 euros i un trofeu. I, finalment, el festival compta amb un bo de 100 enviaments en la plataforma Movibeta per al guanyador del Premi al Millor Curt Provincial.