Noticias Castellón
martes, 09 de agosto del 2022 | Última actualización: 19:02

Almassora cita als propietaris del sòl de la pantalla acústica per signar la seua compra

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 29 segundos

Noticias Relacionadas

El cost de la compra de les parcel·les ascendeix a un milió d'euros a repartir entre la vintena de les finques afectades

L'Ajuntament d'Almassora ha comunicat als propietaris dels terrenys on se situarà el sòl de la pantalla acústica la disposició per a la signatura de la compra-venda dels 40.000 metres, tal com ha anunciat la regidora de Terrritorio, Carmina Martinavarro, aquest migdia en el ple ordinari de juliol. D'aquesta manera, els acords econòmics signats al febrer en el consistori es materialitzaran en les escriptures de la propietat, que passarà a ser de titularitat municipal al setembre.

“Entre hui i demà”, ha indicat Martinavarro, “s'aprovaran els plecs” tècnics i administratius que regeixen el procés perquè, en un termini de 10 dies hàbils, els propietaris presenten la documentació sol·licitada. Expirat aqueix temps, els tècnics municipals revisaran cadascun dels expedients i realitzaran les operacions comptables per al pagament de les quanties, un procés dilatat pel fet que algunes de les finques són propietat de diversos titulars.

Els propis tècnics traslladaran la documentació a la notaria una vegada revisats tots els documents. De fet, Urbanisme ha contactat ja amb el bufet encarregat per a fixar les jornades en les quals tindran lloc les signatures de les escriptures. L'Ajuntament assumirà la totalitat de les despeses notarials i registrals que es deriven d'aquest procés que engloba 17 parcel·les i 22 titulars, aproximadament.

El cost de la compra de les parcel·les ascendeix a un milió d'euros a repartir entre la vintena de les finques afectades, si bé cada propietari té una taxació diferent en funció de la grandària, els elements de la finca i el rendiment dels cultius, en cas d'haver-los, entre altres criteris. Els fons FEDER de la Unió Europea i el consistori assumeixen el finançament d'aquest projecte que permetrà alçar la pantalla entre el polígon del Serrallo i els habitatges de la zona nord de la platja d'Almassora.

Martinavarro ha detallat les dificultats del departament d'Urbanisme per a tramitar el procediment en aquells casos afectats per herències i canvis de titularitat cadastral per defunció, entre altres. “Malgrat els contratemps, arribem ja a aquest punt final del procés que iniciem al febrer per a adquirir el sòl perquè, sense aqueix sòl, és impossible executar la pantalla encara que el PP l'anunciara en 2006”, segons l'edil.

La responsable de Territori ha enumerat també la resta d'accions municipals encaminades a minimitzar les molèsties del polígon sobre els habitatges: encàrrec de mesuraments acústics en continu i trasllat dels resultats a les administracions competents i a les empreses, renovació del pla acústic municipal, reunions amb Indes per a conéixer les alternatives de dissenys de la pantalla, trobades amb el director general de Qualitat Ambiental per a tancar el procés per a la cessió del sòl i instal·lació del mesurador de partícules demanat a Generalitat, entre altres.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí