Noticias Castellón
viernes, 23 de febrero de 2024 | Última actualización: 18:46

El Concurs de Pesebres torna a Castelló amb 2.700 euros en premis

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 58 segundos

Noticias Relacionadas

Carrasco: “L'Ajuntament de Castelló creu en el Nadal i tornar a celebrar aquest concurs és una altra de les mostres de com seran les festes del canvi”

 L'Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Participació Ciutadana, recupera el Concurs de Pesebres després de diversos anys sense celebrar-se. L'alcaldessa Begoña Carrasco ha anunciat que “apostem per implicar els veïns en un certamen entranyable i que posa en valor una tradició molt arrelada en la nostra societat i ho fem en gran, amb el repartiment de 2.700 euros en premis”.

“L'Ajuntament de Castelló creu en el Nadal i tornar a programar aquest concurs és una altra de les mostres de com seran les festes del canvi”, ha afegit l'alcaldessa. Referent a això, el regidor de Participació Ciutadana, Paco Cabañero, ha detallat que hi haurà dues categories “la de grans pesebres, que són tots aquells que ocupen una superfície mínima de sis metres quadrats, i la dedicada a les associacions i centres de persones majors”. 

En el primer dels casos hauran d'adaptar-se als cànons clàssics de la "belenística" i, en concret, han de comptar íntegrament amb figures de fang pintades, fixes o en moviment. A més, si utilitzen aigua, haurà de ser real, mai figurada. Respecte al segon, a poder ser, les figures seran de fang o escaiola pintada i l'aigua, real o figurada.

Respecte als premis, hi ha dos primers de 350 euros; dos segons de 300 euros; dos tercers, de 250 euros; dos quarts de 200 euros, dos cinquens de 150 euros i dos guardons a l'originalitat de 100 euros. “En total, 1.350 euros per categoria, la qual cosa pensem que és un molt bon al·licient per a animar a la participació”, ha detallat l'edil. “Les inscripcions s'han de realitzar de l'1 al 14 de desembre, en la Tinença d'Alcaldia del Districte Nord i les persones jurídiques, a través de la seu electrònica municipal”, ha matisat.

Les visites s'efectuaran entre el 15 i el 21 del mes que ve i el jurat està format pel propi edil de l'àrea com a president; la regidor de Cultura, María España; la regidor de Festes, Noelia Selma; la Reina de les Festes de Castelló, Lorda Climent; la Reina Infantil, Vega Torrejón i el Gerent de la Fundació Dávalos Fetcher, José Vicente Ramón, com a vocals.