Noticias Castellón
domingo, 25 de septiembre del 2022 | Última actualización: 20:12

El concert de Sant Jaume de La Lira de Vila-real se celebrarà a l'Arxiprestal amb 75 espectadors

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 57 segundos

Noticias Relacionadas

La celebració es realitzarà aquest dijous 23 de juliol a les 22.30 hores en la plaça dei a les 23.00 hores donarà inici l'actuació musical

Castellón Información

El tradicional concert amb motiu de la festivitat de Sant Jaume que organitzen la Regidoria de Tradicions i la Unió Musical la Lira, en col·laboració amb l'església Arxiprestal, es realitzarà enguany complint amb les mesures de prevenció i seguretat sanitària de la nova normalitat. D'aquesta manera, els músics de la Lira, que tradicionalment interpretaven el concert des de l'alt del campanar, acompanyats pel toc de campanes, realitzaran enguany l'actuació als peus de la torre, per a poder mantindre la distància mínima entre persones. Així es recull en el pla de contingència presentat per la Regidoria de Tradicions, que ha rebut ja el vistiplau del gabinet tècnic de desescalada i que està previst que s'aprove aquest dimarts en la Junta de Govern Local.

Així, l'acte amb motiu de l'avantvespra de Sant Jaume es realitzarà aquest dijous 23 de juliol a les 22.30 hores en la plaça de l'església Arxiprestal. A aqueixa hora començarà el tradicional toc de l'avemaria repicat des del campanar i a les 23.00 hores donarà inici el concert en la placeta de l'església en el qual s'alternaran els tocs de campanes amb la música de la Lira.

A causa de la necessitat de mantindre la distància entre els assistents, l'aforament s'ha limitat a 35 músics i 75 espectadors. Els membres de la banda estaran situats als peus del campanar i les cadires per al públic es distribuiran en la resta de la placeta així com al carrer per als vianants adjacent, Sant Roc, ocupant un 75% de l'espai disponible. També es facilitarà gel hidroalcohòlic als participants, que hauran de portar màscara. La regidora de Tradicions, Noelia Samblás, ha remarcat que “tant des de l'Ajuntament com la Unió Musical la Lira i l'església Arxiprestal hem treballat per a poder mantindre aquest tradicional concert complint amb totes les mesures de prevenció establides en la nova normalitat. La defensa del nostre, de les nostres tradicions, és un eix central de l'equip de govern i, sempre amb prudència i seguint la normativa dictada per les autoritats sanitàries, farem tot el possible per realitzar aquests actes que tant ens identifiquen com a poble”.