lunes, 25 de enero, 2021  |  
El Centre de Dia d’Alzheimer de Vila-real amplia el seu servei als caps de setmana El Centre de Dia d’Alzheimer de Vila-real amplia el seu servei als caps de setmana

- 1 diciembre, 2020 -

La nova asistència ha suposat la contractació de cinc professionals i comptarà amb activitats d'estimulació cognitiva, transport i menjador El Centre de Dia d’Alzheimer de Vila-real amplia el seu servei als caps de setmana

La nova asistència ha suposat la contractació de cinc professionals i comptarà amb activitats d’estimulació cognitiva, transport i menjador

Castellón Información

L’Associació Provincial de Familiars de Persones amb la Malaltia d’Alzheimer i altres Demències de Castelló (AFA Castelló) fa un pas més en el seu objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen Alzheimer o una altra demència amb la decisió d’obrir les portes del seu centre de dia ‘Molí la Vila’ de Vila-real els dissabtes i diumenges de 9.00 hores a 17.00 hores. Es tracta d’oferir a les famílies, que bé ja acudeixen al centre o que no poden entre setmana per estar ja complete el seu aforament, un nou servei assistencial específic durant el cap de setmana que supose alhora un respir per a les famílies.

La nova oferta de centre de dia dels dissabtes i diumenges a Vila-real,que s’inaugura aquest cap de setmana i es desenvoluparà a partir d’ara de manera continuada, contempla tant el desenvolupament d’activitats d’estimulació cognitiva, servei de transport així com de menjador amb l’objectiu de facilitar al màxim el benestar tant dels usuaris amb Alzheimer o altres demències com dels seus familiars. Les famílies interessades a acudir a aquest nou servei de centre de dia, de cap de setmana, ha de posar-se en contacte amb l’entitat telefonant al 964.24.20.80 i exposar el seu cas perquè siga valorat pels tècnics de l’entitat.

“Estem molt contents i il·lusionats de donar aquesta notícia ja que és una demanda que tenien les famílies i a poc a poc l’hem poguda materialitzar a Vila-real pese al moment tan complicat que estem vivint. Es tracta de millorar i oferir totes les nostres opcions a les persones que ens necessiten perquè AFA Castelló sempre serà ací”, ha assenyalat el president de l’entitat, Emili Marmaneu.

A més, aquest nou servei assistencial suposarà la contractació de cinc professionals que se sumaran a la plantilla de 90 persones que hui dia treballen per a AFA Castelló a la província de Castellóamb el que suposa un important esforç per a l’entitat alhora d’un impuls per a dinamitzar la contractació de persones a la recerca d’ocupació.

El màxim responsable d’AFA Castelló també ha avançat que s’està estudiant la possibilitat de crear aquest servei de centre de dia de cap de setmana en altres municipis de la província on AFA Castelló té presència.

A més, des d’AFA Castelló, que continua complint amb unes mesures de seguretat sanitàries extremes en els seus centres i unitats de respir per a evitar contactes i possibles contagis de Covid-19també han instaurat en el seu centre de dia de Vila-real una sèrie de torns rotatoris per a dur a terme una atenció als usuaris de manera alterna amb el que cada setmana s’atén un grup diferent d’usuaris. “El nostre objectiu és minimitzar al màxim els riscos i que totes les famílies tinguen accés als nostres serveis mitjançant setmanes alternes. Així podem dur a terme un control molt rigorós de tot”, assenyalen des de l’entitat.

Obres residència Vila-real

D’altra banda, des d’AFA Castelló s’han représ les obres de la futura residència que se situarà en la part superior del centre de dia de Vila-real que suposaran el tancament perimetral de la mateixa per a evitar filtracions. La intenció de l’entitat és continuar treballant conjuntament amb les diferents administracions per a aconseguir fons per a les obres i poder reprendre-les en un horitzó no gaire llunyà.

Google+
Whatsapp Telegram