Sábado, 15 de agosto, 2020  |  
El brot familiar de Borriana té el seu origen en un treballador agrari provinent de Lleida El brot familiar de Borriana té el seu origen en un treballador agrari provinent de Lleida

- 14 julio, 2020 -

Safont es reuneix amb els representants del Departament de La Plana i assegura que la policia segueix el confinament dels infectats El brot familiar de Borriana té el seu origen en un treballador agrari provinent de Lleida

Safont es reuneix amb els representants del Departament de La Plana i assegura que la policia segueix el confinament dels infectats

Castellón Información

L’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha confirmat la detecció d’un nou brot de coronavirus en el municipi, amb quatre contagis relacionats d’una mateixa família, després de la reunió mantinguda aquest matí amb el gerent del Departament de Salut de la Plana, Miquel Rovira.

En la reunió han participat també la directora d’Infermeria d’Atenció Primaria del Departament de Salut de la Plana, Amparo Andrés, la regidora de Salut, Dolores Carbonell, i també, posteriorment, els responsables de la Policia Local del municipi.

Segons ha indicat l’alcaldessa, el brot de Covid-19 es va originar després de tornar un treballador agrari de Lleida, i ha precisat que Salut Pública ja ha realitzat totes les proves a les persones de l’entorn dels positius. Salut Pública ha informat de la situació i ha traçat el mapa de contactes familiar per a localitzar, si n’hi haguera, més positius. A més, la Policia Local col·labora en el seguiment perquè es complisca el confinament dels afectats pel brot familiar.

Tot i que el brot familiar “està controlat”, Safont ha reconegut que “clar que preocupa”, per això ha apel·lat a la responsabilitat ciutadana “les persones han d’evitar aglomeracions, respectar les distàncies de seguretat i complir les normes sanitàries d’ús de màscares i en la neteja i desinfecció de mans”.

Paral·lelament, el municipi ha registrat ocasionalment casos positius de coronavirus aïllats en els últims dies, encara que sense relació amb aquest brot familiar.

En aqueix sentit, ha assenyalat Maria Josep Safont, els centres de salut de Borriana “treballen cada dia en la busca activa per a la detecció de casos, i realitzen proves davant la mínima sospita de possibles contagis i amb seguiments constants”. Per això, ha volgut agrair “l’esforç diari i la faena tenaç que estan realitzant els i les professionals dels serveis sanitaris d’Atenció Primària de Borriana en la lluita contra la pandèmia”.

Safont demana calma i assegura que el brot està “controlat”

L’alcaldessa de Borriana ha volgut traslladar a la població un missatge de tranquil·litat i una crida a la sensatesa i a la responsabilitat dels veïns i les veïnes, i ha indicat que “aquests casos, tal com han informat des de Salut Pública, estan controlats, ja que s’han produït en una mateixa família. S’han realitzat ja totes les proves a les persones de l’entorn dels positius i la situació i la traçabilitat està controlada”.

Maria Josep Safont ha demanat “prudència en els nostres hàbits, ús de màscareta i distància social, i també ha instat a “ser rigorosos amb la informació” i evitar “comentaris que provinguen de fonts desconegudes” per a no col·laborar a “crear situacions d’intranquil·litat”.

En aquesta línia ha assegurat que si fora necessari adoptar qualsevol mesura, tant Sanitat com l’Ajuntament “informarem de les accions que de moment no es contemplen, ja que la situació està sota seguiment de la Conselleria de Sanitat”, ha conclòs.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *