Noticias Castellón
miércoles, 08 de febrero del 2023 | Última actualización: 22:41

El Betlem del Casal de Vila-real representarà temes com és la crisi energètica amb més de 2000 figuretes

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 37 segundos

Noticias Relacionadas

El 8 de desembre, Dia de la Immaculada Concepció, s'inaugurarà el popular Betlem de l'Acció Cultural del País Valencià en la ciutat amb més de 2000 figuretes

El Betlem d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV) que munten a Vila-real amb més de 2.000 figuretes, s’inaugurarà el dia 8 de desembre, coincidint amb el Dia de la Immaculada Concepció, al Casal de Vila-real a les 13:00 hores per a que tant xicotets com majors puguen disfrutar d’aquesta obra.

En el Betlem es representen les escenes evangèliques com són: l'Anunciació, el Castell d'Herodes, la Degollació, la fugida a Egipte i, per suposat, el Naixement, però també moltes escenes costumistes. A més, no s’obliden les figures dels caganers i els pixaners, per exemple i també s’han inclòs algunes "bromes" sobre temes d'actualitat.

Així, des de l’ACPV descriuen: “hi veurem la muntonada que han fet a Betlem amb les mascaretes de la passada covid, que esperem que s'allunye ja per a sempre, com també el gran ninot del virus que la simbolitza” A més, com que també a Betlem i al Castell del Rei Herodes ha arribat la crisi energètic, aquest s'ha vist obligat a instal·lar al seu sostre una bateria solar, per a poder recarregar la llum així, i no amb petroli.

Este any es compliran 22 anys que s’està muntant sense interrupció aquest popular Betlem a la ciutat de Vila-real. Cal destacar que, fins l’any del covid es va celebrar però amb restriccions.

Així doncs, es podrà visitar obert al públic des de el dia 8 de desembre fins al 6 de gener de 2023. L’horari per a visitar-lo serà entre setmana d’11 a 14h i de 15h a 17:30h i en caps de setmana i festius d’11h a 14h. Cal destacar que, a més a més, estarà obert a visites escolars amb cita prèvia.