Noticias Castellón
jueves, 28 de septiembre del 2023 | Última actualización: 13:26

Drets i deutes

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 12 segundos

Noticias Relacionadas

Avui em permetreu que vos parle de tribunals, drets, llibertats i de l’associació ultraconservadora Advocats Cristians, eixos que ni són advocats, ni són cristians i que encara no han guanyat ni una sola de les denùncies o querelles que han interposat.

La recent decisió del Tribunal Suprem d’Espanya d’inadmetre a tràmit el recurs presentat per Advocats Cristians en relació amb el lliurament de llibres de temàtica LGTBI a les biblioteques dels instituts de Castelló no només ha significat una nova derrota jurídica per aquesta gentola, també ha sigut un important suport a les polítiques de diversitat desenvolupades per Compromís a l’Ajuntament de Castelló durant 8 anys i, en especial, un reconeixement a la tasca de la nostra companya Verònica Ruiz.

Ha sigut, també, un recordatori de la necessitat de defensar els drets de totes les persones, independentment de la seua orientació sexual o identitat de gènere. En un context en el qual hi han forces polítiques qüestionant la igualtat i la diversitat, valors fonamentals de la nostra societat, aquesta decisió judicial envia un clar missatge: els intents de censura i discriminació no seran tolerats.

El cas en qüestió, per si algú no ho recorda, fa referència a l’adquisició de llibres que abordden diferents qüestions de temàtica LGTBI per part de l’Ajuntament de Castelló per a la seua distribució, mitjançant el profesorat, en instituts de secundària de la ciutat.

L’associació ultracatólica Advocats Cristians es va oposar a aquesta iniciativa, quina sorpresa, al·legant que el contingut dels llibres era “moralment controvertit”. Una vegada més, totes les instàncies judicials, inclossot el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana i el Tribunal Suprem han recolzat la decisió de l’Ajuntament.

És important destacar que aquesta decisió no sols és un assoliment legal, sinó també un recordatori de la importància d’avançar cap a una societat més inclusiva i respectuosa. La diversitat ha de ser un pilar fonamental de la nostra societat, i tots tenim el deure de defensar-la i protegir-la. La diversitat en totes les seues formes, incloent-hi la diversitat sexual i de gènere, enriqueix la nostra societat i ens fa més fortes com a comunitat.

No obstant això, aquesta victòria legal també ens ha de fer no oblidar que la lluita per la igualtat i la diversitat està lluny d’acabar. En un moment en el qual encara existeixen prejudicis i discriminacions, des de governs municipals com a Castelló fins al govern de la Generalitat, és essencial que continuem treballant juntes per a crear un món en el qual totes les persones siguen tractades amb dignitat i respecte, independentment de qui siguen o a qui estimen.

A més, aquesta notícia ens brinda l’oportunitat de reflexionar sobre la importància de la responsabilitat en la presa de decisions polítiques. Com a ciutadans, hem d’exigir que els nostres representants electes actuen de manera responsable i en línia amb els valors democràtics que sustenten la nostra societat. La recent controvèrsia entorn del nomenament de J. T., portaveu d’Advocats Cristians a Castelló, com a assessor del govern municipal, ens recorda que les nostres accions polítiques reflecteixen els nostres valors i principis.

La defensa dels drets LGTBI no és una qüestió partidista, sinó una qüestió de drets humans i va més enllà de portar una bandera o fer-se una foto. Premiar a aquells que han perseguit els drets del col·lectiu LGTBI i intenten censurar la diversitat és un acte que va en contra dels valors democràtics i de la igualtat que hem de promoure en la nostra societat i l’Alcaldessa Begoña Carrasco s’enganya si pensa que anem a tolerar-ho.

[addthis tool="addthis_inline_share_toolbox_ju9b"]Imprimir

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí