Noticias Castellón
viernes, 12 de julio de 2024 | Última actualización: 19:15

'Dones. Estimar-se a plena llum', històries reals de Patricia Campos

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 23 segundos

Noticias Relacionadas

L'alcaldessa Begoña Carrasco ha pressentat el llibre d'una dona excepcional, exemple de valentia, a la llibreria “Babel”.

L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, ha presentat aquesta vesprada a Castelló el llibre 'Dones. Estimar-se a plena llum', obra de Patricia Campos, aviadora, entrenadora de futbol i cooperant castellonenca. Una presentació que ha tingut lloc a la llibreria “Babel”.

Carrasco ha destacat que l'experiència vital de Campos “ha donat per a molt i ha deixat empremta en molts llocs i, el més important, en moltes persones, sent un exemple de valentia, i com veiem en aquest últim llibre, de solidaritat”.

Ha recordat que Campos “va ser la primera pilot de caces en les Forces Armades, també, portada per la seua passió per l'el futbol va arribar fins als EUA, convertint-se en la primera entrenadora europea en la Lliga Femenina estatunidenca, la més exigent del món. Amb un nou canvi de rumb que la va portar al costat de les dones malaltes de SIDA i xiquets sense tot just recursos en el cor d'Àfrica, a Uganda”.

“A vegades, és necessari anar-se molt lluny per a trobar-nos a nosaltres mateixos. I a vegades, massa vegades, massa persones pateixen un exili interior sense eixir d'ací, de la seua ciutat, de la seua pròpia casa”, ha comentat.

L'alcaldessa s'ha referit al contingut de 'Dones. Estimar-se a plena llum'. “Són històries basades en casos i dones reals que van compartir amb Patricia Campos la seua experiència. Amb trames i persones que, com la vida mateixa, es van creuant. Que parlen des de problemes laborals, de la rutina, de l'oblit, d'estranyar les arrels o de les barreres a l'hora de mostrar a qui estimem a plena llum del dia. D'eixa lluita per derrocar barreres que encara hui segueixen en peus per a molta gent del col·lectiu LGTBI en la nostra societat. Per a visibilitzar-ho en àmbits on fins ara s'ha mantingut ocult”.

"Una ciutat plural i diversa"

Begoña Carrasco insistit que “hui volia ser present ací, primer com a amiga de Patricia. I també com a alcaldessa de Castelló per a donar suport a aquest llibre, el seu missatge i a totes les dones que es veuen representades en aquestes històries reals”.

“Perquè Castelló és una ciutat oberta, tolerant i diversa. Sempre ho ha sigut. I a Castelló cabem tots. A Castelló se suma. Castelló o Castelló no divideix. Ací no cap la discriminació ni sexual ni religiosa ni racial ni tan sols lingüística, malgrat el que molts es vulguen obstinar. No preguntarem a ningú a qui resa, a qui vota o a qui estima. Perquè a Castelló cadascun és lliure d'estimar a qui vulga”, ha recalcat.

La primera edila ha continuat recordant que “per això, en aquest primer any en el govern de la ciutat, vam voler fer un pas avant en la visibilització de les persones LGTBI de la nostra ciutat aprofitant la celebració de l'Orgull. Organitzant així, per primera vegada a la ciutat, una festa de celebració pel Dia de l'Orgull a Castelló, de la qual Patricia va ser pregonera”.

“A Castelló, es respecta, es promou i es treballa per la Igualtat de drets de tots les seues veïnes i veïns. I dins d'eixa aposta està, com no, donar suport a actes com aquest, en el qual vam mostrar el suport a tota la comunitat LGTBI i apostem per eixa pluralitat que vam dir abans”, ha recordat.

Carrasco ha citat la frase de Nelson Mandela “l'educació és l'arma més poderosa per a canviar el món”. I ha posat l'accent que “l'educació, des de l'edat més primerenca, crea ciutadans lliures, sense prejudicis, amb una opinió pròpia i millor preparats per al futur”.

L'alcaldessa també ha volgut concloure posant l'accent en el fet que “amb aquest nou llibre de Patricia Campos estem educant, visibilitzant i posant llum on hi ha hagut molta foscor durant massa temps. Permetem que la llum de llibres com aquest, il·lumine i inspire a moltes persones, que eduque en Igualtat”.