jueves, 24 de junio, 2021  |  
La Diputació recupera els grups de treball amb els ajuntaments per la campanya provincial contra els mosquits La Diputació recupera els grups de treball amb els ajuntaments per la campanya provincial contra els mosquits

- 9 mayo, 2021 -

Jiménez assenyala que el Pla Provincial es manté actiu tot l'any i que la maquinària ja està preparada La Diputació recupera els grups de treball amb els ajuntaments per la campanya provincial contra els mosquits

Jiménez assenyala que el Pla Provincial es manté actiu tot l’any i que la maquinària ja està preparada

Castellón Información

La Diputació de Castelló recuperarà enguany les trobades amb tècnics municipals i representants polítics per a articular la campanya provincial contra els mosquits, que compta amb un pressupost que supera el milió d’euros. La diputada de Medi Natural, María Jiménez, pretén així sumar forces amb els municipis “perquè les accions que duguem a terme siguen més efectives i reduïsquen l’afecció dels dípters en les persones”.

La proposta, que encara s’està ultimant, suposarà la reactivació -després d’anys d’inactivitat- dels grups de treball amb els municipis, “que són, al cap i a la fi, els que millor coneixen el terreny dels seus termes i els que millor ens poden assenyalar on cal intervindre per a eliminar els focus de proliferació de mosquits o evitar que les larves es facen adultes”.

A més, la diputada María Jiménez continua mantenint trobades amb la Universitat de València per a abordar la campanya de fumigacions de l’estiu. Els contactes s’estan efectuant amb el catedràtic Ricardo Jiménez, qui assumeix la direcció tècnica del Pla Provincial contra els Mosquits.

Fumigacions el mes de maig

Però abans dels mesos de major activitat s’intervindrà en cas que siga necessari. Jiménez ha explicat que el dispositiu es troba actiu durant tot l’any i que, sempre que els indicadors de risc augmenten, s’actuarà “de manera immediata”. Respecte als efectes que puguen causar les pluges registrades el mes d’abril ha manifestat que “estem vigilant tots els punts calents de la província, especialment les zones de marjal, per a detectar la creació de ‘nius’ de dípters i tractar de liquidar-los”.

Whatsapp Telegram