Noticias Castellón
sábado, 30 de septiembre del 2023 | Última actualización: 18:03

Dilluns de ressaca de festes amb un balanç positiu de les celebracions de la Mare de Déu de Gràcia

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 21 segundos

Noticias Relacionadas

Es destaca l’augment de participació de la gent, a pesar de les condicions meteorològiques

Vila-real tanca les festes en honor a la Mare de Déu de Gràcia amb un balanç molt positiu en participació, a pesar que la DANA del primer cap de setmana va obligar a suspendre diversos actes, i també en matèria de seguretat, ja que no s’han registrat incidents greus i la normalitat ha sigut la tònica general durant els deu dies de festa. Així ho han explicat la regidora responsable de l’àrea, Miriam Caravaca, i el comissari principal cap de la Policia Local, José Ramón Nieto, en la roda de premsa de balanç dels festejos.

Les intenses pluges van posar en perill els actes del primer cap de setmana, però finalment només es van arribar a cancel·lar dos esdeveniments: el concurs de paelles i els autos bojos, que es traslladaran a les següents festes.

Hi ha un total de 435 penyes registrades i la Policia Local ha comptabilitzat 66 queixes, set més que l’any anterior. No obstant això, les denúncies que s’han arribat a completar només han sigut onze per molèsties al veïnat. . “Quan rebem una queixa per molèsties, generalment, les penyes solen fer cas al primer toc d’atenció, però en aquestes festes hem tingut 11 casos en els quals no han cessat les molèsties i s’ha hagut d’obrir un butlletí municipal de denúncia”, explica José Ramón Nieto.

També s’han interposat un total d’11 denúncies per consum de drogues. Respecte a les relacionades en l’alcohol i les drogues al volant s’han registrat sis denúncies administratives i tres delictes per alcoholèmia. Quant a baralles cal destacar que hi ha hagut sols 5 avisos, la meitat de l’any anterior. En l’apartat taurí, s’han produït tres ferits durant els festejos, quatre menys que en les festes de la Mare de Déu de Gràcia de 2022. Cal assenyalar que no s’ha notificat cap cas d’agressió sexual en aquestes celebracions.

Nieto i Caravaca han volgut destacar la gran afluència de públic al recinte de la marxa i als concerts de Medina Azahara i del grup Efecte Pasillo, així com de l’actuació de l’orquestra Panorama.

Caravaca ha agraït la labor de la Junta de Festes, amb Toni Carmona al capdavant, de la Comissió del Bou que presideix José Pascual Adsuara ‘Epi’, i de la Comissió de Penyes, presidida per Susana García, perquè “sense tots ells i els seus grans equips no serien possibles les festes de Vila-real”. A més, també ha tingut paraules d’agraïment per als funcionaris municipals que durant els deu dies de festes “han treballat sense descans perquè tot poguera tirar avant”.