Noticias Castellón
jueves, 30 de junio del 2022 | Última actualización: 18:47

‘Coneixement!’ incorpora el punt de vista dels joves i es transforma en ‘(No) Conéixer els límits (no) t’ajuda a gaudir’

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 34 segundos

Noticias Relacionadas

La Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA)de Vila-real  renova l’eslogan per a demanar responsabilitat i moderació en el consum de drogues en festes

Castellón Información

‘No Conéixer els límits no t’ajuda a gaudir’ és el nou eslògan que la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPPCA) de la Regidoria de Sanitat va a promoure a partir d’aquestes festes de sant Pasqual per a demanar responsabilitat i moderació en el consum d’alcohol i altres substàncies. Una campanya que substitueix a la popularment coneguda com a ‘Coneixement!’, que funcionava des de 2009 i que ara integra els més joves de la ciutat, en una iniciativa que pretén tenir continuïtat en el temps i funcionar més enllà dels festejos.

‘Coneixement!’ Només s’engegava pràcticament dues setmanes a l’any i, encara que ha tingut molt bons resultats i un gran acolliment, crèiem que calia ser més ambiciosos i no funcionar simplement en festes, a més de renovar-se per a arribar millor al públic”, explica el tècnic de la UPPCA, José Gilbert. Per la seua banda, la regidora de Sanitat, Silvia Gómez, indica que “encara que l’anterior campanya era un referent a nivell estatal en l’àmbit de la prevenció, aquesta reorientació ens ha permès adaptar-nos als canvis de la societat i, sobretot, donar-li continuïtat a un projecte que vam iniciar a principis d’any, com és el grup Vila-joves en acció”.

09-05-2018 Coneixement renovació“L’anterior proposta es plantejava des de la mirada dels adults, però els protagonistes són els joves, així que calia donar-li un canvi a tot i mirar-ho des del prisma juvenil”, explica Gisbert, qui destaca que “el risc no només està durant les festes, sinó durant tot l’any i cal treballar en el missatge que es pot gaudir, però sempre que un conega els seus propis límits”.

L’eslògan de la campanya amb els ‘No’ ratllats indica, segons apunten tots dos “una iniciativa en positiu”. “Es tracta de gaudir, de prevenir riscos, però no de prohibir”, apunta Gómez. Per a açò, s’han creat cartells en els quals a més apareix la frase ‘No deixes que res altere la teua realitat’ i un decàleg amb recomanacions relacionades amb el descans, l’alimentació o els comportaments per a “gaudir de la festa, però sempre amb cura per un mateix i també amb respecte cap als altres».

Aquests cartells, així com díptics i punts de llibre amb tota la informació es repartiran a penyes i locals hostalers, així com a veïns i visitants durant els festejos. “Anem a incidir que açò no siga una campanya puntual, sinó una proposta a llarg termini perquè la gent sàpia gaudir sense necessitat de passar-se i implementar un estil de vida saludable”, assenyala Gómez. La pàgina web on apareixen totes les recomanacions i més informació de la campanya és coneixerelslimits.vila-real.es.