Noticias Castellón
domingo, 29 de enero del 2023 | Última actualización: 02:15

Coneix tots els detalls de la Cavalcada de Reis 2023 de Vila-real

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 44 segundos

Noticias Relacionadas

Un any més Joventut Antoniana és l'encarregada de organitzar aquesta Cavalcada de Reis reconeguda com a Festa d'Interés Turístic Provincial

La Joventut Antoniana en col·laboració amb la Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Vila-real han organitzatel programa d'activitats de nadal, que té com a principal protagonista la Cavalcada de Reis que es durà a terme demà 5 de gener a les 18:30 hores. En aquesta celebració, que es remunta a l'any 1928 i està reconeguda com a Festa d'Interés Turístic Provincial, els xiquets i xiquetes tornaran a entonar el tradicional Tirorí, tirorí.

La cavalcada de Reis donarà inici des de la parròquia dels Franciscans i recorrerà les avingudes de Pius XII, Murà, Francesc Tàrrega, carrers d'Ignasi Vergara, Polo de Bernabé, Sant Pasqual i Major, plaça la Vila fins arribar a la Plaça Major de la ciutat. 

En la desfilada participaran, a més de desenes de voluntaris, les agrupacions Produccions Scura, Grup de Dolçainers i Tabaleters El Trull, l'Associació de Bombos i Tambors de Vila-real, la Unió Musical La Lira, els Pastorets de l'Associació de Filles de María del Rosari i el grup de teatre del Club de Temps Lliure.

Les carrosses dels Reis d'Orient, amb els seus patges i comitiva, desfilaran pels carrers del centre de la ciutat fins a arribar al balcó de l'Ajuntament en la plaça Major on es realitzarà l'adoració del Xiquet. Els xiquets i les xiquetesde la ciutat cantaran, com és tradició, al seu pas el singular el Tirorí, tirorí. Es tracta d'una popular cançó de benvinguda als Reis que els xiquets de Vila-real han de cantar sens falta perquè Melchor, Gaspar i Baltasar els donen els seus regals.

Aqueixa mateixa nit i el matí següent els Reis Mags repartiran els regals als més xicotets per les cases de Vila-real. Els encàrrecs es poden realitzar fins hui mateix, 4 de gener, a les 21.00 hores en la seu de l'organització Joventut Antoniana.