Noticias Castellón
sábado, 13 de abril de 2024 | Última actualización: 12:04

Concurs de dibuix i foto a Alcalà-Alcossebre per a reivindicar la igualtat de gènere

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 4 segundos

Noticias Relacionadas

Les iniciatives s’emmarquen dins dels actes programats per a celebrar el 8-M

La Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre ha complementat la programació d'actes emmarcats en la commemoració del Dia de la Dona donant continuïtat al Concurs de Dibuix per a la Igualtat, que celebra enguany la seua tercera edició i convocant el nou Concurs de Fotografia.

En el cas del Concurs de Dibuix va dirigit a alumnat de Primària dels CEIP La Mola i El Campanar i també poden presentar-se xiquets i xiquetes empadronats en la localitat però que estan cursant els seus estudis en altres centres. Els treballs ja poden presentar-se a través dels centres o en el registre d'entrada de l'Ajuntament i Oficines Municipals. La data límit per al lliurament és el 18 de març. Cada concursant podrà presentar, com a màxim, un dibuix. S'estableixen quatre categories: 1r i 2° de Primària, 3r i 4t de Primària i 5é i 6é de Primària.

En el cas del Concurs de Fotografia, podran presentar-se alumnes i alumnes d'Educació Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius. Hauran de presentar les seues fotografies –que han de ser inèdites-, fins al 18 de març, en format JPEG, al correu electrònic igualdad.alcaladexivert@gmail.com, adjuntant a més de la fotografia a concurs, un document PDF en el qual inclourà una xicoteta descripció de l'obra i la seua finalitat. S'han establit quatre categories: 1r, 2n ESO i PAC, 2n i 3r ESO i Batxillerat, FPB i Cicles.

En tots dos concursos, les obres hauran de basar-se en el foment dels valors d'igualtat de gènere, la participació activa de les dones en la societat, la ruptura dels estereotips masculins i femenins tradicionals, així com la qualitat artística i originalitat.

Entrega de premis

Els premis, que s'entregaran en un acte públic el divendres 27 de març a l'Ajuntament, consisteixen, en tots dos concursos, en un primer premi per categoria de 100 euros en material escolar i coeducatius i 2 accèssits de 30 euros.

La regidora d'Igualtat, Malena Herrera, destaca que “en anteriors edicions del Concurs de Dibuix s'ha vist com els nostres xiquets i xiquetes han interioritzat, a través de la creació artística, conceptes relacionats amb la igualtat de gènere”. “Per això li hem donat continuïtat i hem apostat per estendre a edats més madures el mateix exercici però, en aquest cas, amb la fotografia digital que pensem està més estesa en el cas dels adolescents”, ha indicat.