Noticias Castellón
domingo, 05 de febrero del 2023 | Última actualización: 23:44

La Comunitat de Regants de Vila-real inaugura el seu Saló de Sessions restaurat i rehabilitat 

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 7 segundos

Noticias Relacionadas

Aquest espai s' ha adaptat al segle XXI, millorant tant la il·luminació com l'accessibilitat

Laura Torlà/ Castellón Información

La Comunitat de Regants de Vila-real ha inaugurat hui la seua seu rehabilitada i remodelada. El Saló de Sessions va ser constituït a la fi del segle XIX, per l'arquitecte Manuel Montesinos i decorat pel pintor Joan Bosch. Actualment, amb aquesta remodelació s'han construït millores per a adaptar aquest edifici al segle XXI, millorant la il·luminació i també l'accessibilitat.

A aquest acte d'inauguració han acudit el president de la Comunitat de Regants, Pascual Broch, l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, l'alcaldessa de les Alqueries, Esther Lara Fonfria, el president de la Diputació de Castelló, José Martí, María José Soriano, consellera delegada de Porcelanosa, i el president de la Confederació Hidrogràfica del Júcar, Miguerl Polo, entre altres autoritats i representans del mon del regadiu. Aquestes entitats i administracions, juntament amb el Grup Porcelanosa han participat i posat el seu gra d'arena per a fer possible la remodelació d'aquesta sala emblemàtica.

Pascual Broch, president de la Comunitat de Regants ha posat en valor la importància de la col·laboració entre les entitats i ha aclarit que “ens agradaria que aquest saló puga estar obert per a tots els esdeveniments culturals i siga un espai referent a la nostra comarca”.

 width=Per part seua, l'alcalde de la ciutat, José Benlloch ha recalcat la importància d'adaptar un espai com aquest al segle XXI i ha posat en valor la terra i l'agricultura, com a elements clau en el desenvolupament de la ciutat. “No hem d'oblidar que la terra és ací, que ha costat molt de temps i esforç a cuidar l'aigua i fer-la productiva. A més, guanyem un espai per al retrobament, la cultura i agraeix sensibilitat”.

Segons ha indicat Benlloch, l’ Ajuntament de Vila-real partia d'un pressupost de 80.000 euros per a la remodelació de la Sala d'actes, però més endavant, quan es va necessitar ampliar aquest pressupost no van tindre cap dubte. Així doncs, des de l’ ajuntament aporten un total de 120.000 euros, finançats en tres anualitats.

El president de la Diputació, José Martí ha declarat sentir-se molt orgullós pel treball que s'ha realitzat en aquesta rehabilitació i assenyala que “guanyem un espai obert, de paraules i de dialogue que perpètua aqueixa visió agrícola de la ciutat de Vila-real”. També recalca que la Comunitat de Regants fa una labor fonamental, “no sols per a la ciutat de Vila-real, sinó per a tota la província”.

Durant l'acte també hi ha hagut un espectacle de llums, que ha assenyalat i explicat els principals canvis i remodelacions del Saló de Sessions, mostrant les principals obres restaurades per l'artista Bosch.

Durant el 20,21,22 d'abril es podrà visitar el Manifest de la Reina i les jornades de portes obertes estan previstes per al 12 i 18 de maig. A més, les persones interessades a visitar el Saló de Sessions podran demanar una cita, comunicant-li'l a l'entitat.