Noticias Castellón
martes, 31 de enero del 2023 | Última actualización: 14:04

Compromís reitera la necessitat d'incrementar la proposta d'ajudes al sector ceràmic i incloure els esmalts

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 57 segundos

Noticias Relacionadas

Ignasi Garcia demana al govern central que concrete les quantitats i les dates per a la indústria del taulell, “més enllà de les consignes recurrents pel conflicte a Ucraïna”

El portaveu de Compromís a la Diputació i a l'Ajuntament de Castelló, Ignasi Garcia, ha reiterat la necessitat que el govern de Madrid incremente la proposta d'ajudes a la indústria del taulell que “és la principal exportadora i suposa més del 30% del PIB de la província de Castelló”. Garcia exigix també saber “com i quan” seran assignades per tal de donar estabilitat econòmica al sector. Igualment, Garcia ha demanat incloure els esmalts en aquestes ajudes “i condicionar que les empreses que les reben no puguen deslocalitzar-se i seguisquen creant ocupació al nostre territori”.

Així ho traslladarà el portaveu de Compromís a la Mesa de la Ceràmica convocada a la Diputació de Castelló el pròxim dimecres i instarà a Pedro Sánchez a què s'involucre tal com ho han fet altres països Europeus, els quals “han posat en marxa un crèdit fiscal favorable a empreses del sector ceràmic i han aconseguit reduccions d'impostos sobre la base de l'increment de la facturació en el proveïment del gas natural”.

En aquest sentit, el portaveu de Compromís ha recordat la Proposta No de Llei (PNL) que va presentar el diputat en el Congreso, Joan Baldolví, i el portaveu adjunt de Compromís a les Corts, Vicent Marzà, amb una bateria de propostes “essencials” per a afrontar la crisi energètica i de preus que pateixen els sectors que la integren com són les rajoles ceràmiques, colorificis, esmalts i maquinària, entre altres.

Per això, ha defensat la necessitat d'avançar de manera pràctica cap a una solució a la crisi energètica que està afectant empreses i personal de la indústria ceràmica de Castelló. “L'increment del cost energètic no desapareixerà encara que la guerra a Ucraïna acabe hui”, ha sentenciat Garcia. Per últim, Garcia ha posat el focus en la crisi diplomàtica del govern de Madrid respecte al Sàhara, “que ens han portat trencar el comerç amb Argèlia i ha afectat també la nostra indústria, on hem perdut ja 100 milions d'euros de negoci”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí