Noticias Castellón
viernes, 23 de febrero de 2024 | Última actualización: 03:42

Compromís espera que el PP rectifique i retire l'ordenança que "censura" la llibertat artística del MIAU

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 21 segundos

Noticias Relacionadas

L'organització del festival i veïns de Fanzara acudiran al ple provincial per a escoltar les raons per les quals es vol mantindre l'ordenança

El ple de la Diputació de Castelló debatrà demà la retirada de l'ordenança que "censura" la llibertat artística del Museu Inacabat d'Art Urbà de Fanzara que, segons Compromís, "vol imposar el consistori del PP." La formació valencianista ha presentat una proposta en la qual sol·licita el suport a l'organització del Museu Inacabat d'Art Urbà (MIAU) de Fanzara".

La diputada provincial de Compromís, Maria Fajardo, ha insistit que és "necessari" que l'Ajuntament de Fanzara "retire la nova ordenança atenent a la Declaració Universal de Drets Humans i a l'article 20 de la Constitució Espanyola; per a garantir la llibertat artística dels pintors i graffiters que col·laboren en el projecte".

"No ens serveix la resposta del PP que només busca eliminar el debat necessari perquè la llibertat d'expressió siga possible en un festival que fomenta la convivència i la tolerància entre els veïns de Fanzara, al mateix temps que ha impulsat la col·laboració entre veïnat, voluntaris i organitzadors amb els i les artistes", ha explicat Fajardo.

El veïnat de Fanzara vol que se celebre el MIAU en el seu municipi. "El govern del PP a Fanzara no vol retirar la nova ordenança que demana que abans de pintar, l'ajuntament ha de revisar el tema i el que es pintarà, tornant al temps de la censura", ha lamentat Fajardo, i per això, "és necessari que fem un pas davant des de la Diputació".

D'altra banda, Compromís ha proposat un acord transversal a la Diputació per a fer una declaració institucional que aglutine altres sectors afectats per les bonificacions en les importacions portuàries. El portaveu provincial de Compromís, David Guardiola, ha explicat que la proposta inicial estava centrada en la situació citrícola actual, però s'amplia amb el sector ceràmic i altres sectors productius per a estar al costat de les nostres empreses a les comarques de Castelló".

La proposta passa perquè l'Autoritat Portuària de Castelló "cree una comissió amb els sectors productius estratègics de la província de Castelló per a analitzar la política de bonificacions de les taxes portuàries", a més, d'instar el Consell d'Administració de l'Autoritat Portuària de Castelló que, "una vegada vistes les conclusions de la citada comissió, analitze i aplicació les taxes portuàries més beneficioses per a cadascun dels sectors productius de les comarques de Castelló".

"És cada vegada més important prendre decisions per a protegir el nostre teixit productiu, i sobretot, en este cas, la situació de la citricultura valenciana, que ve atacada per països tercers en plagues i desigualtats a la mà d'obra", ha apuntat Guardiola.