Noticias Castellón
martes, 09 de agosto del 2022 | Última actualización: 00:18

Compromís per Vila-real lamenta els "atacs" rebuts per la denùncia de la desaparició del colom de l'Espirit Sant

Tiempo de Lectura: 4 minutos, 27 segundos

Noticias Relacionadas

Fajardo i Mulet demanen "respecte, una investigació" i lluitar pel patrimoni local

Aquest matí dia 11 de juliol la portaveu de Compromís per Vila-real i el senador Carles Mulet han donat una roda de premsa per explicar-se després d’una setmana on afirmen que “han rebut tot tipus d’atacs i difamacions”.

En primer lloc Maria Fajardo ha volgut agrair als veïns la seua paciència “ja que aquest tema ha suscitat molt de rebombori acompanyat de mentides constants i difamacions contra l'oposició qui intentem fer la nostra feina. Estos dies ha sigut molta la gent que han vingut a preguntar-nos directament, volem mostrar el nostre agraïment més profund és per a la gent que manté les nostres tradicions: associacions, portadors i cambreres de la mare de Déu o les Rosarieres”

“Sense aquestes persones i entitats, no hi hauria patrimoni no només artístic, sinó immaterial. Perquè dur la Mare de Déu cada any al poble és també patrimoni, siguem o no creients ja que la nostra fe te cap tipus de rellevància per desenvolupar la tasca política. Però apuntem, en canvi, als polítics irreflexius que en veure's enxampats en la seua gestió, arreen a tort i a dret a l'oposició per justificar els seus actes, sense cap reconeixement ni disculpa que denotaria la responsabilitat que ha de caracteritzar els servidors públics. A més en cap moment hem parlat de l’autoria de l’Esperit Sant com s’ha volgut insinuar, sabem que moltes obres d’Amorós les van acabar els seus deixebles, en aquest cas Fuster” explica la portaveu.

Maria Fajardo ha volgut parlar també dels treballadors i operaris de l’Ajuntament de Vila-real, “sabem que alguns han rebut pressions aquests dies. Ells no tenen culpa de res, feien la seua feina, complien ordres. Però són els regidors qui han d’assumir responsabilitats”.

Per aquest motiu des de Compromís exigeixen responsabilitats “ja n'hi ha prou de mentir, el primer que va fer la regidora de tradicions va ser dir que érem uns mentiders, que no s'havia llançat res al fem i que això eren infundis de Compromís per Vila-real, per a pocs dies després veure publicada a una foto a tot color amb dos tractors buscant en el fem. Sembla que la mentira no era la nostra”.

“S’ha volgut enganyar, com en altres ocasions, a la ciutadania fent creure que no passava res, fent creure que el colom que hi havia allí era el de sempre per a posteriorment fer una rèplica o a saber que. El que demanem són responsabilitats i accions, ja que la transparència d’aquest ajuntament brilla per la seua absència” assenyala l’edil de Vila-real.

“Ha sigut un error humà que pot passar a qualsevol, però el que haguérem esperat és que després de saber els fets se’ns convocarà a tots els grups per informar-nos i buscar solucions, si no haguérem tret nosaltres el dimecres passat el que va passar, s’haguera ocultat com si res” finalitza la portaveu, que dona pas al senador Carles Mulet.

“Se m’ha acusat de muntar un circ, en quin moment es decideix que una pregunta entre moltes altres es converteix en circ? Més bé sembla un atac contra Compromís que una notícia. Ací l’únic circ que s’ha muntat ha estat per part d’aquesta regidora, que fins i tot va eixir a contradir la seua companya Rosario Royo, la qual va afirmar que amb un error humà, que entenem que pot passar a qualsevol, es va llançar al fem. Per a posteriorment, la regidora responsable, en canvi, dir que era mentida i que no s’havia tirat. I dies després aparéixer en premsa amb una foto a tot color amb tractors inclosos, buscant la figura, si fer una pregunta és un circ, fer açò que és?” assenyala el senador.

Carles Mulet explica les mesures que haurien d'adoptar-se “amb aquests tipus de patrimoni que no és propietat de l’Ajuntament com a tal, però sí és una icona de tots els vila-realencs i vila-realenques, s’ha de catalogar i dur amb exactitud tots els moviments d’aquest patrimoni fent un catàleg de patrimoni local. Cosa que també li hem traslladat al Ministeri de Cultura”.

“Qui és aquesta regidora per jutjar i dir què té valor i què no del patrimoni local, quina formació té al respecte? Tracten el patrimoni local segons els convé, sols per fer-se fotos fins i tot jutjant la fe de la resta de les persones. Des del grup socialista, Samblàs fins i tot s'ha atrevit a valorar la nostra fe, com si ara els sentiments religiosos foren més o menys autèntics depenent de la teua filiació política. Això ja d'entrada descriu amb quin tipus de gent estem tractant, que en eixe sentit només volen que estar en primeres files com els fariseus per fer-se fotos i poc més. El que demanem és respecte i responsabilitats” finalitza Carles Mulet.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí