Noticias Castellón
miércoles, 07 de diciembre del 2022 | Última actualización: 14:39

Compromis mou els fils per a forçar un govern de coalició d'esquerres a Benicàssim

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 57 segundos

Noticias Relacionadas

Ha convocat a tota l'oposició per a estudiar un govern alternatiu al de Susana Marqués del Partido Popular

El grup municipal de Compromís a Benicàssim ha realitzat una convocatòria a la resta de l'oposició a l'ajuntament per a estudiar un govern alternatiu al de Susana Marqués (del PP), que ara es troba en minoria després de la ruptura amb Ciutadans. D'arribar a un acord es presentaria una moció de censura per a governar fins a les eleccions de maig.

Ruptura pacto Gobierno Benicàssim

La ruptura unilateral del pacte de govern entre PP i Ciutadans a Benicàssim ha generat ja, com era previsible, els primers moviments per generar un acord d'esquerres per a una possible moció de censura.

Ha sigut el grup Municipal de Compromís el que ha donat el primer pas.
La composició de l'ajuntament de Benicàssim és molt variada. La corporació està integrada per 17 regidors. La llista més votada en les eleccions del 2019 va ser la del PP de Susana Marqués, amb 6 regidors.

Ayuntamiento de Benicàssim

El seu pacte amb Ciutadans (3 regidors) aconseguia una majoria absoluta que li ha permés governar fins divendres passat, encara que amb innombrables desacords durant tota la legislatura.

Ruptura del pacte de govern

El fet que Ciutadans no haguera recolzat els pressupostos de 2022, i que en el passat ple els seus regidors, dividits no donaren suport a la modificació de crèdit del PP per a possibilitar un fons de 3 milions per a començar 2023 amb liquiditat, rebentava la coalició i els regidors del PP donaven per trencat l'acord.

Ayuntamiento de Benicassim
Ayuntamiento de Benicàssim
Concejal no adscrito

La resta de la representació municipal està integrada per PSOE, amb 4 regidors, Compromís amb 2, Podem amb 1 i un regidor no adscrit (abans de VOX).

Amb aquests vímets, PSOE, Compromís i Podem, per si sols, no podrien conformar un govern alternatiu… (7 regidors) de majoria absoluta (fins ara). Però amb la ruptura del Pacte PP-CS, podrien fer-lo són només sumar a l'independent, abans de VOX, o als 3 de Ciutadans, per a qui podria significar la ‘venjança perfecta’ de Cristina FErnández contra ‘l'acomiadament’ de Susana Marqués.

Compromís convoca a l'oposició

Ayuntamiento de Benicàssim

Per part seua, Compromís ha remés un comunicat en el qual convoca a tota l'oposició per a estudiar un govern alternatiu que desbloquege el municipi.

"Enfront de la inestabilitat generada per Susana Marqués, que s'ha demostrat “incapaç de gestionar el seu propi equip de Govern, Compromís vol obrir el camí de l'acció de treball i de la il·lusió per un Benicàssim millor. Per a això, convocarà a totes les forces de l'oposició de la localitat per a reunir-se, durant aquesta setmana, per a estudiar una alternativa de Govern.

Ayuntamiento de Benicàssim

En aquest sentit, el diputat provincial de Compromís i edil de Benicàssim, Pau Ferrando, ha titllat de “insostenible” la situació en la qual el PP ha deixat la Governabilitat del municipi, “perquè Marqués no impulsar uns pressupostos en 2022 i ara, per a 2023 tampoc es preveu que, en minoria, siga capaç de fer-ho”.

Per aquest motiu des de Compromís es considera que “el PSOE, Ara Benicàssim, Ciutadans i No adscrits puguen dissenyar un acord per a tirar avant uns pressupostos de cara al 2023 i no deixar Benicàssim als llimbs de la senyora Marqués i la seua ineptitud absoluta a l'hora de negociar, fer política i de respondre a les necessitats dels nostres veïns i veïnes en un moment de crisi com l'actual”.

3 COMENTARIOS

  1. Que ansias de poder, moción de censura, a 6 meses de elecciones, de los cuales se quedarían prácticamente en un trimestre lectivo, ya que las fuerzas se dedican a las elecciones. Si Benicàssim siempre ha sido difícil por el abanico, será de llegar a desbancar a Susana una mascletà detrás de otra y como el musical La casa de las locas, tiempo al tiempo .

    • Hombre… “ansias de poder” a intentar dar una solución a la situación provocada y que sitúa a BENICÀSSIM a estar de nuevo sin presupuestos ni decisiones esenciales…algo habrá que hacer ¿no? porque esta situación(no creada por la oposición) a quien perjudica es a todo Benicassim…a ver si de nuevo se pretende mantener que la culpa no es del desgobierno municipal…

      • Si se quiere dar una solución, es muy fácil, el tema supongo que viene , por ciudadanos porque no se ha compartido la alcaldía, en dos mitades, como ocurrió en su momento en Almazora.
        Pero ahora a 6 meses de terminar la legislatura Ciudadanos se mete en este fregado, y no aprobar los presupuestos. Pues bien todos los partidos de la oposición , si de verdad, no tienen ansias de poder y legislan y trabajan por el ciudadano, no retrasen la paralización, aprueben el presupuesto, y informen a sus electores porque han dado su voto a pesar de no estar de acuerdo, es preferible un año con un mal presupuesto que un año , sin poder avanzar, pero esto los políticos ni lo saben ni lo entienden , simplemente porque son incapaces de mirar a los ojos a los ciudadanos y explicar todo el temario sin giros, sin especulaciones, sin manipulación. Los ciudadanos no somos idiotas ni en Benicassim ni en ningún otro pueblo ciudad o metrópoli. ¿Tendrán capacidad política para hacerlo en 15 días?.

Los comentarios están cerrados.