Noticias Castellón
sábado, 04 de febrero del 2023 | Última actualización: 22:25

Compromís inicia el procés de les primàries per a les eleccions de maig el 9 de gener

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 35 segundos

Noticias Relacionadas

Per poder votar en les primàries només cal acreditar veïnatge al País Valencià, ser major de 16 anys i manifestar la voluntat de compartir els valors de la formació

Compromís encetarà dilluns 9 de gener el procés de primàries de les eleccions autonòmiques i municipals de 2023 amb l'obertura del termini per a presentar candidatures i la inscripció al cens per a poder triar les llistes.

Des de la coalició es destaca que les primàries són una expressió inequívoca de la ferma creença en la democràcia participativa interna i externa. "Som l'única formació que aposta elecció rere elecció per unes primàries obertes on tota la ciutadania confecciona les llistes i tria i ordena a les persones candidates".

El cens de les primàries estarà compost per les persones que ja figuren com a militants o simpatitzants de la coalició o els partits que la formen i totes aquelles persones que del 9 de gener al 3 de febrer (ambdós inclosos) s'inscriguen a través de la pàgina primaries.compromis.net.

Per poder votar en les primàries només cal acreditar veïnatge al País Valencià, ser major de 16 anys i manifestar la voluntat de compartir els valors de Compromís en el formulari d'inscripció.

El termini de presentació de candidatures comença també el dia 9 i acaba el 15 de gener. A partir del dia 16 i fins el 20 de gener els candidats i candidates procediran a la recollida dels avals establerts per poder formar part de les primàries. En el cas de la votació per a triar candidat o candidata a la Presidència de la Generalitat seran necessaris 430 avals; per a número dos per la circumscripció de València, 203 avals; per encapçalar la llista a la circumscripció d'Alacant 70 i a la de Castelló 33. Per a formar part de la resta de la llista els avals necessaris són 81 per a la circumscripció de València, 28 per a la d'Alacant i 14 per a la de Castelló.

Les votacions en línia es realitzaran del 8 al 10 de febrer i les votacions presencials l'11 de febrer en les distintes meses que habilitarà la coalició arreu del territori. El mateix dia 11 a partir de les 20h s'oferiran els resultats de les primàries, que seran proclamats de manera oficial el 14 de febrer.

A més de les primàries per a Les Corts, en eixes mateixes dates també es realitzaran les votacions per a les llistes municipals d'aquelles localitats que no les hagen consensuat a través del procés assembleari habilitat.

"Les primàries obertes ajuden a convertir Compromís en la casa de totes les valencianes i valencians. Som l'eina imprescindible per a un tercer Botànic, la participació de la ciutadania en la confecció de les nostres candidatures és una manera d'il·lusionar i fer partícips d'este projecte a la majoria de la gent, que vol avançar cap a una societat justa i pròspera per a tots i no retrocedir a un temps de corrupció i retallades", assenyala la coalició.