Noticias Castellón
martes, 03 de octubre del 2023 | Última actualización: 22:29

Compromís, disposat a entrar en el govern de Vila-real “per a que no arribi l’extrema dreta”

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 33 segundos

Noticias Relacionadas

Esperen la crida del PSPV per a iniciar les converses i l’assemblea de partit nacionalista ja ha designat tres negociadors

Comença a aclararir-se l’horitzó polític de Vila-real. L’assemblea de Compromís de Vila-real ha fet el primer pas per a autoritzar la creació d’un govern de col·lació a Vila-real. HA sigut una decisió interna, ja que la iniciativa l’ha de prendre el PSPV, que és el partit que ha guanyat les eleccions.

Compromís està disposat però ha deixat clares diverses qüestions. La primera, que entrarien en el govern municipal “perquè no arribe la dreta i l’extrema dreta a governar la ciutat”, segons ha explicat María Fajardo, cap de llista de Compromís. Però hi ha més. “El primer que ha d’ocórrer és que rebem una trucada per a asseure’ns a parlar” i a partir d’això moment “establir les bases d’un acord de legislatura”.

Fajardo considera, i expressa l’opinió dels assistents a l’assemblea, que intentar governar en minoria, com seria el cas si és que el PSPV no volguera pactar amb Compromís, seria “atrevit” per a una ciutat de més de 52.000 habitants, com és Vila-real, per la qual cosa advoca per un acord entre el PSPV i Compromís. Tant és així que l’assemblea el partit nacionalista ja ha nomenat als quatre negociadors per a asseure’s a parlar amb el PSPV, “en el cas que els criden”. Del Bloc, d’Iniciativa i de Joves PV.

L’assemblea de Compromís també ha valorat els resultats electorals, qualificant-los de satisfactoris, més si cap, quan han concorregut a les eleccions amb una candidatura renovada.  “Hem obtingut millors resultats que en els passat comicis”, ha puntualitzat María Fajardo.