Noticias Castellón
viernes, 09 de junio del 2023 | Última actualización: 02:49

Comencen a Alcossebre les obres que faran realitat una zona lúdica i recreativa al peu de la Serra d’Irta

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 47 segundos

Noticias Relacionadas

Comptarà amb una zona de jocs infantils, circuit de bicicletes, aparells càrdiosaludables i elements informatius sobre la biodiversitat de la zona

Ja han començat les obres de construcció d’una gran zona lúdica i recreativa en terrenys municipals situats a l’entrada del parc natural de la Serra d’Irta, al costat de la zona de Cala Blanca a Alcossebre. L’actuació, a càrrec de l’Ajuntament d’Alcalà-
Alcossebre
, està inclosa en el Pla de Sostenibilitat Turística en Destins, amb una inversió de 813.000 euros finançats per la Unió Europea-Next Generation.

L’actuació suposarà crear una gran zona lúdica, ocupant més de més de 7.000 quadrats en terrenys municipals, amb diverses zones amb usos diferenciats respectant l’estructura de bancals. Disposarà d’una zona amb jocs infantils –amb elements de fusta, com un gran castell de jocs, gronxadors, aparells inclusius, etc- una zona de berenadors, aparells cardiosaludables, espais de descans amb mobiliari urbà, circuit per a bicicletes i elements informatius sobre la rica biodiversitat de la zona. Es prioritzarà l’ús d’elements naturals i està previst tractar els espais amb plantes autòctones i espècies mediterranis, garantint la integració en l’entorn.

El projecte té molt en compte que la zona ha de servir com a accés al Parc Natural de la Serra d’Irta, tenint en compte l’increment de visitants i que es reserva un espai per a la futura construcció d’un Centre d’Interpretació del Parc Natural, per part de la Generalitat Valenciana.

L’actuació correspon a l’Eix programàtic de Transició Verda i Sostenible del Pla de Sostenibilitat Turística en Destins dotat amb fons europeus Next Generation, amb el qual s’ha distingit al municipi i compta amb tots els informes tècnics favorables respecte al compliment de normativa mediambiental, com el Pla d’Ordenació de Recursos Naturals de la Serra d’*Irta, el Pla d’Acció Forestal de la Comunitat Valenciana o el PATIVEL.

“El nostre objectiu és que, com ja succeeix al parc d’Alcalà, veïns i veïnes i visitants gaudisquen d’un espai en plena naturalesa, amb una actuació que possibilita el seu aprofitament i el seu ús públic”, ha destacat l’Alcalde Francisco Juan.