Noticias Castellón
viernes, 02 de junio del 2023 | Última actualización: 22:41

Climent anuncia que la ITV de Gandia serà la central operativa de la nova empresa pública SITVAL

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 54 segundos

Noticias Relacionadas

El conseller i el director general de SITVAL han estat presents en el traspàs del servei d’ITV de l’actual concessionària a la gestió directa

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha anunciat que “l’estació d’ITV de Gandia serà la central operativa de la nova empresa pública Societat Valenciana d’ITV S.A, SITVAL”.

Climent ha destacat que aquesta elecció “permetrà a la ITV de Gandia convertir-se en el centre neuràlgic de comunicacions de la xarxa d’estacions d’ITV en la Comunitat Valenciana, composta en l’actualitat per 25 centres i que ampliarem amb la creació de 12 noves estacions amb l’objectiu que la ciutadania compte amb una estació fixa o mòbil d’ITV a menys de 30 km del seu lloc de residència”.

El titular d’Economia s’ha manifestat així en l’estació d’ITV de Gandia, que hui ha estat tancada al públic, on ha assistit juntament amb el director general de la Societat Valenciana d’ITV, SITVAL, Josep Albert, per a conéixer de primera mà el protocol de traspàs de la prestació del servei d’ITV de l’actual concessionària a la gestió directa.

Actuacions

Climent i Albert han acompanyat als tècnics de l’Ivace que s’han personat per a realitzar les actuacions pertinents per a donar compliment a la clàusula 29 del Plec de Clàusules Administratives Particulars.

Entre les actuacions que s’han desenvolupat cal destacar la presa de lectura dels comptadors d’aigua i subministrament elèctric i la inspecció simulada d’un vehicle com a mostra representativa en el qual s’ha pogut comprovar el correcte funcionament del servei una vegada conclosa la gestió indirecta. Així mateix, s’ha procedit al lliurament de la documentació oportuna a la persona que ostentarà la direcció tècnica de l’estació d’ITV.

Una vegada finalitzades les accions el conseller ha assegurat que “tot s’ha desenvolupat satisfactòriament i que els tècnics han pogut comprovar que les instal·lacions es troben en les condicions adequades per a poder prestar el servei d’ITV a partir del pròxim dilluns”.

Aquestes actuacions s’han dut a terme també aquest dissabte per part de tècnics de l’Ivace en els centres d’ITV d’Alcoi, Benidorm, Ondara, Ontinyent, Torrevieja, Utiel, Villena, Vinaròs i Xàtiva, que han estat tancats durant la jornada de hui.

El dilluns que ve 27 de febrer totes aquestes estacions estaran operatives i prestaran el servei per primera vegada en règim de gestió directa. Mentre que les estacions d’Orihuela i Redován han obert amb normalitat hui dissabte.

Aquest mateix procediment es repetirà dissabte que ve 4 de març en les estacions d’ITV d’Alacant, Alzira, Castelló, Catarroja, Elx, Llíria, Massalfassar, Riba-roja de Túria, Sagunt-Port de Sagunt, San Antonio de Benagéber, València-Campanar, València-Vara de Quart i Vila-real, que tenen com a data de finalització de la concessió el 3 de març de 2023.

Reducció 20% tarifes

Cal recordar que des del passat 1 de gener de 2023 les tarifes d’ITV en la Comunitat Valenciana s’han reduït un 20% per la supressió de la prova de sonometria, “un important objectiu que ens hem marcat i aconseguit i que està redundant directament en benefici de les persones usuàries del servei d’ITV”, ha ressaltat el conseller.

ITV Gandia

La ITV de Gandia compta amb un total de cinc línies d’inspecció per a tota mena de vehicles i té associades dos unitats mòbils: una per a vehicles lleugers i una altra per a ciclomotors i vehicles agrícoles.