Noticias Castellón
jueves, 28 de septiembre del 2023 | Última actualización: 13:46

Castelló inaugura l’exposició de gaiates de mà al Menador

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 41 segundos

Noticias Relacionadas

Hui Dissabte, 2 de setembre ha tingut lloc a l’edifici Menador de Castelló, l’acte d’inauguració de l’exposició de les gaiates de mà que participen al concurs organitzat pel Patronat municipal de Festes, dins deles celebracions del 772 aniversari del permís real del trasllat de la ciutat.

L’acte ha començat amb l’entrada al saló de les 19 comissions de gaiates amb els seus presidents i presidentes, les madrines, madrines infantils i presidents i presidenta infantil per a la Magdalena 2024 les reines de les Festes 2023 Selene i Alejandra, l’Exmma Alcaldessa Na Begoña Carrasco, la Presidenta del Patronat de festes Noelia Selma, el President de la Gestora de Gaiates, José Antonio Lleó i altres autoritats municipals.
Paula Garcilópez Palau, presentadora de l’acte, ha explicat que es tracta de la tercera edició d’aquesta exposició indicant que la Gaiata és el símbol del nostre principal esdeveniment tradicional, “Les Festes de la Magdalena” i ha assenyalat que es tracta d’una obra d’art efímer i que no es circumscriu exclusivament a la Gaiata monumental, sinó que qualsevol conjunció de gaiato i llum, a la ciutat de Castelló, és sinònim de Gaiata i, per tant, el seu símbol més representatiu, referent i diferenciador -exclusiu- d’aquesta ciutat.

Seguidament ha intervingut el president de la Gestora de gaiates José Antonio Lleó, agraïnt a tots els col•lectius festers, especialment a les comissions de gaiates, al Patronat Municipal de Festes i a totes i tots, el suport a les gaiates i la seua participació. També l’alcaldessa de Castelló, Na Begoña Carrasco ha agraït a la Federació Gestora de Gaiates i a totes les persones festeres la seua aportació i ha indicat la seua predisposició i implicació amb les Festes i els seus col•lectius.

Finalment la presentadora ha tancat l’acte convidant a les reines Selene i Alejandra a tallar la cinta conmemorativa que donava per inaugrada l’exposició, fent un recorregut per la mostra de les 19 gaiates de mà.