Noticias Castellón
domingo, 29 de enero del 2023 | Última actualización: 02:15

Castelló destinarà 3.3 milions d'euros per ajudes al lloguer i el bo jove

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 47 segundos

Noticias Relacionadas

La nova convocatòria ha inclòs entre altres novetats un repartiment de les ajudes bianual en comptes d'un any

La Regidoria d'Habitatge de l'Ajuntament de Castelló ha col·laborat en el marc de la Xarxa Xaloc en el tràmit de la convocatòries d'ajudes al lloguer i el bo jove de 2022 i 2023 de la Generalitat Valenciana. Destaca que la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge ha concedit a Castelló ciutat 3,3 milions per a dos anys en subvencions per al lloguer i el bo jove que beneficien a prop de 800 llars, un 10% de lloguers de la ciutat.

"La col·laboració entre l'Oficina Municipal d'Habitatge i la Generalitat Valenciana ens permet reforçar les sol·licituds en unes ajudes impulsades per a facilitar l'accés a un habitatge a la ciutadania amb escassos mitjans econòmics", ha destacat la regidora d'Habitatge, María Jesús Garrido.

La nova convocatòria ha inclòs entre altres novetats un repartiment de les ajudes bianual en comptes d'un any. Així, s'han concedit en la capital de la Plana 563 ajudes al lloguer que sumen 2,2 milions. En aquest cas se subvenciona la meitat de l'arrendament a persones o unitats de convivència amb ingressos igual o inferiors a 1 Indicador Públic de Renda d'Efectes Múltiples (IPREM). Progressivament, si es tenen més ingressos que no superen tres indicadors del IPREM, se subvenciona menys percentatge del lloguer. Les quanties oscil·len dels 420 als 770 euros mensuals per a lloguer i cessió d'habitatge i dels 175 als 300 euros per a arrendament o cessió d'habitació.

Per part seua, en el Bo Jove s'han aprovat a Castelló 195 sol·licituds també per un termini de dos anys per un import de 1,1 milions. No obstant això, en aquest cas el procés de resolució no ha finalitzat, amb el que la xifra definitiva de beneficiaris serà major. Aquesta subvenció contempla 250 euros mensuals amb un límit en preus de lloguer segons la localitat on es residisca.

Castelló es va incorporar a la Xarxa Xaloc en 2021, una iniciativa que ha permés augmentar els recursos tècnics i humans de l'Oficina Municipal d'Habitatge i reforçar la tramitació d'ajudes que impulsa la Generalitat.

.