Noticias Castellón
viernes, 19 de agosto del 2022 | Última actualización: 23:01

L'Oficina d'Habitatge de Castelló arribarà a agost amb més de 600 consultes de rehabilitació i lloguer

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 6 segundos

Noticias Relacionadas

L'Oficina col·labora amb la Xarxa Xaloc en la tramitació d'ajudes referents a habitatge i ha reforçat els seus serveis de mediació i de canalització de les línies d'actuació relatives a la rehabilitació d'edificis

L'Oficina d'Habitatge de l'Ajuntament de Castelló ha ampliat el seu cobertura gràcies a la seua inclusió en la Xarxa Xaloc de la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge. Així, en els primers 7 mesos de l'any ha atés 600 consultes sobre ajudes a la rehabilitació i de lloguer.

L'Oficina col·labora amb la Xarxa Xaloc en la tramitació d'ajudes referents a habitatge i ha reforçat els seus serveis de mediació i de canalització de les línies d'actuació relatives a la rehabilitació d'edificis. En aquest exercici ha rebut 350 consultes referents de les ajudes de rehabilitació d'immobles del Programa Barris i 250 sobre les subvencions en lloguer.

"En 2021 ens adherim a la xarxa de la Xarxa Xaloc, un fet que va permetre donar un impuls a les polítiques d'habitatge amb la incorporació de quatre places noves de personal. Al juliol aprovem la renovació del conveni amb l'objectiu de consolidar el full de ruta que marca el Pla Estratègic d'Habitatge", ha afirmat la regidora d'Habitatge, María Jesús Garrido.

L'Oficina Municipal ha gestionat la presentació de projectes de rehabilitació presentats per edificis de cinc barris de la ciutat que sumen 594 habitatges i que s'executaran entre 2023 i 2026 a través del Programa Barris. Aquesta iniciativa és convocada per la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge dins del pla de recuperació, transformació i resiliència 2021-2026 que finança la Unió Europea i pot costejar fins al 90% de les propostes de rehabilitació. Va dirigit especialment als immobles que més necessitat de millora tenen en eficiència energètica, conservació i accessibilitat i que formen part d'àmbits de regeneració urbana. En aquest cas, l'Ajuntament farà d'agent rehabilitador per a facilitar l'execució de les obres.

Per part seua, el departament d'Habitatge també ha donat un impuls a través de la Xarxa Xaloc a la tramitació de les ajudes al lloguer que promou la Generalitat Valenciana. La convocatòria de 2022 contempla dues línies de finançament; una està dirigida a la població amb pocs recursos i vol garantir l'accés a l'habitatge, i la segona és el Bo Jove i està destinat a la població menor de 35 anys.

Les persones interessades a contactar amb l'Oficina poden fer-ho sol·licitant cita prèvia a través del telèfon 010 o en el web citaprevia.castello.es.